Sokszor olvashattunk már arról, hogy a magyarok hány százaléka megy nyaralni, és hogy a belföldet vagy inkább a külföldet választják, ha vakációról van szó. Viszont a nyaralás “hogyanjáról” eddig nem nagyon készült felmérés. Egészen idáig. Most kiderült, a férfiak vagy a nők szeretnek jobban relaxálni.

Az NRC a Groupama Biztosító megbízásából kutatta egyebek mellett azt, hogy aktív kikapcsolódásra vagy klasszikus pihenésre vágyunk inkább, ha nyaralni megyünk. Kiderült, hogy a nyaralók 45 százaléka a lehető legtöbbet ki szeretné hozni a nyaralásból, 55 százalékuknak viszont a pihenés a lényeg – írják. Ez utóbbi csoportba tartozók még azt sem bánják, ha a több pihenés miatt kevesebb programon vesznek részt.

Kiderült az is, hogy a nőknél a passzív nyaralást választók aránya 48 százalék. Ezzel szemben a férfiaknál 60 százalék. Szóval egyértelműen látszik, hogy a hölgyek sokkal nyitottabbak az aktív programokra. Ők azok, akik szívesebben gyűjtenek élményeket.

Mit csinálunk, ha épp nem aktív programon veszünk rész?

A nők 51 százaléka például olvas. A férfiaknál ez az arány 40 százalék. Legalábbis, ha belföldön nyaralunk. A családosok sokat játszanak a gyerekekkel. Viszont ilyenkor megcserélődnek a szerepek. A nyaraláskor ebben a férfiak az aktívabbak. Valószínüleg azért, mert erre a hétköznapok során kevésbé lehet lehetőségük. Belföldi utazáskor a családos férfiak nagyon magas, 94 százalékos arányban, külföldi nyaraláskor 87 százalékban mondták tipikusnak a gyerekekkel való foglalkozást. Ugyanez az arány a nőknél belföldön 87 százalék, külföldön pedig jóval alacsonyabb, 71 százalék volt – írják.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük