Wellness-szelni jó, de ha a fürdőzés mellett aktív programok is beleférnek a vakációba, az még jobb. Legalábbis így jóval változatosabb a nyaralás, vagyis az élmény is nagyobb. 

Sárvár esetében a fürdőzésen kívül számtalan egyéb program vár. Nem kérdés például, hogy a Nádasdy-várba el kell látogatnod. Egészen pontosan a várban működő Nádasdy Ferenc Múzeumba. És nem csak akkor, ha érdeklődsz a történelem, a régi korok iránt. A várban kiállított tárgyak ugyanis azokat is elvarázsolják, akik nem kifejezetten múzeumba járó típusok. Egy kis “időutazást” valószínűleg senki sem utasít vissza.

Aztán ott van a Sárvári Arborétum, ahol a gyógyvizes lazításhoz hasonlóan a lélek is feltöltődik. A park óriási fái között sétálva minden gond elillan. Remek dolog itt jógázni, relaxálni vagy piknikezni. Esetleg kocogni, nordic walkingozni. És ha már aktív programok: Sárváron egy kis mozgásra a fürdőváros kalandparkjában is kínálkozik lehetőség. Akár a legkisebbeknek is. A parkban rengeteg típusú, nehézségű pálya várja a látogatókat. Kötélpályák, lombkoronán át vezető útvonalak, famászás, tó fölötti drótkötélpálya… Van bőven kihívás. 

Innen nem messze pedig egy állatsimogató is található. A Vadkert Major területén akár háztáji állatokkal is ismerkedhetünk. Vagy ha kedvünk tartja, lóhátra is ülhetünk.

Ha nyeregbe nem is pattannál a sárvári nyaralás alatt, kerékpárra azért mindenképpen üljél. A várost akár bérelhető elektromos biciklikkel is bejárhatod. Kölcsönzésre Sárvár központjában, a Tourinform Irodában van lehetőség. 

Természetesen egy nyaralásból a gasztronómia sem maradhat ki. Illetve egy-egy úticélt nem csak nappal, hanem este is érdemes felfedezni. Ha Sárváron jársz, egyél egy jót mondjuk a Posta tér valamelyik éttermében, majd irány a Kossuth tér, ahol a szökőkút hang- és fényjátéka is szórakoztatja az arra járókat. De nem csak az itteni fények azok, amiket érdemes este megcsodálni. Természetesen a Nádasdy-vár kivilágítása is megér egy sétát. Akár fagyival a kézben is körbejárhatjátok Sárvár egyik emblematikus látványosságát.

Hogy tetszik az ötlet? A fürdőzés mellett iktass be más programokat is vakációba! Ebben segítséget nyújthat a Sárvár.hu online utazási segédlete is.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük