Készítsd fel gyógyfürdőben a szervezetet a téli időszakra! Szaunázással erősítheted az immunrendszert, megszabadulhatsz a felgyülemlett méreganyagoktól. Így ellenállóbbá válhatsz a télen gyakrabban előforduló influenzaszerű megbetegedésekkel szemben. A légúti problémákkal szemben pedig a gyógyvizes inhalálással veheted fel a harcot. Legalábbis ha Sárváron jársz.

Itt ugyanis magas a víz sótartalma, így az afelett képződő gőzt belélegezve csökkenthetjük a torokban, a légzőszervekben kialakult gyulladást. Hasonló az elv, mint a sószobás kezeléseknél. Persze ez utóbbi esetében nagyobb a dózis. De az enyhébb légzőszervi panaszok a gyógyvíz gőzével is kezelhetők. Sárváron egyébként sószobás relaxálásra is van mód.

Végül beszéljünk kicsit a télen gyakrabban jelentkező ízületi panaszokról is. Ahogy beköszönt a nyirkosabb idő, jön a hideg, az ízületek pedig jeleznek. A térd, a hát, a csípő mind-mind érzékenyen reagál, ha hűvösebbre fordul az idő. A reakció pedig nem csak hogy fájdalommal, hanem olykor mozgáskorlátozottsággal jár. Szerencsére ezeknek a tüneteknek az enyhítésében is a segítségünkre lehet egy-egy gyógyfürdős nap. A forró víz már önmagában gyógyító erejű, de a gyógyvíz összetevői azok, amik jelentősen mérsékelhetik a panaszokat.

Ugyanakkor ne felejtsük el azt se, hogy az őszi, téli időszakban sokkal feszültebbek vagyunk, mint más évszakokban. Ez pedig gyakran izomfeszüléssel is jár. Ennek a kezelésében szintén hatékony lehet a gyógyvíz és a masszírozó pezsgőfürdő is, de a gyógyfürdőben kérhető célzott masszázsok is csodákra képesek. Akár megelőzésre is kiválóak ezek.

Ja, és ne feledjük, hogy a gyógyfürdőkben általában télen is van mód a szabadban fürdőzni. Ha ezt nappal tesszük, a szervezet D-vitamin raktárait is feltölthetjük. Hogy ez miért olyan fontos, erről itt írtunk korábban.

Vagyis ha egy kicsit regenerálódnánk, felkészítenénk a szervezetet az őszi, téli megpróbáltatásokra, menjünk el gyógyfürdőzni! Akár már egy-egy nap, vagy egy hétvége is hozhat eredményt.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük