A tavasz a legtöbb ember számára egyet jelent az éledő természettel. Melegszik az idő, csicseregnek a madarak, nyílnak a virágok és virágzanak a bokrok, a fák. Apropó, virágzás… Az allergiások számára a fenti idill helyett ilyenkor sokszor egy rémálom veszi kezdetét. Persze ennek nem kell feltétlenül így lennie. A wellness ezen is segít.

Az allergiások bármit megtennének azért, hogy megszüntessék, de legalább csökkentsék e betegség igencsak kellemetlen tüneteit.

Mi most két olyan alternatív kezelési módot mutatunk be, amik már bizonyítottak az allergia kezelésében. Nagy előnyük a gyógyszerrel szemben, hogy nincsenek káros mellékhatásaik, mi több, az allergián túl számos egyéb egészségügyi problémára jelenthetnek további gyógyírt.

Az egyik ilyen kiváló terápia a gyógyvizes kezelés. Sokan vagyunk, akik tévesen azt gondoljuk, hogy a gyógyvíz főként bizonyos mozgásszervi megbetegedések esetén hatásos, mint például a reumás ízületi gyulladás. Pedig a gyógyvíz az asztmában és az allergiában szenvedők panaszait is nagymértékben képes enyhíteni. Hogy miképpen? A fürdőzés során a meleg gyógyvízből felszálló sós pára és gőz belélegezve kiválóan tisztítja a légútjainkat, ezáltal pedig védettebbek leszünk a pollenekkel szemben is.

A másik pedig a sóterápia. A sót az emberiség már évezredek óta használja gyógyításra, tehát nem újkeletű dologról van szó. Ugyanúgy, mint az előzőnél, a kulcs itt is a belélegzett sókristályokon van. Bekerülve a légutakba megtisztítják azokat, illetve a tüdőt és a hörgőket a különböző, oda nem illő anyagoktól. Mint a különféle szennyeződésektől, a baktériumoktól vagy az allergén anyagoktól, pollenektől. 

Ha tehát tégedet is gyötör az allergia, iktass be egy-két tavaszi wellnesst! Lehetőleg olyan helyen, ahol nagyobb a gyógyvíz sótartalma és van lehetőség sószobában is lazítani. 

Sárvár ilyen hely. A fürdőben és két hotelben is található sókamra. Illetve az itteni gyógyvíznek magas a sótartalma. Szóval a relaxálás közben néhány nagy levegőt is vegyél.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük