Gondolnád, hogy a hidromasszázsnak, ennek az egészen egyszerű kikapcsolódási formának a jótékony hatásai jóval túlmutatnak azon, mint, hogy szimplán ellazít mondjuk egy fárasztó nap után? Pedig így van, de mielőtt belemennék a pozitív hatásainak részletezésébe, nézzük csak meg, mi is pontosan a hidromasszázs, miben áll a működésének a lényege.     

A hidromasszázs egy víz alapú wellness kezelés, ami magasnyomású fúvókákból vizet juttat a bőrünkre, így stimulálva a keringésünket. Ez egy erőteljesebb masszázs, mint a jacuzzi, a pezsgőfürdő vagy a hasonló buborékos megoldások. Itt ugyanis viszonylag nagy nyomáson levegővel kevert vízsugár áramlik be a medencébe, és ez a vízsugár masszírozza a kívánt testrészt. Emiatt ez inkább tekinthető kezelésnek, mint puszta élménynek.

Most viszont jöhetnek azok a hatások, amikre számíthatunk egy hidromasszázs kezelés során.

Amit szinte azonnal érezni fogunk, az az ellazulás és az, hogy könnyedén relaxált állapotot idézhetünk elő vele. Mindemellett csökkenti a fájdalmat az ízületekben és az izmokban, ráadásul az egész testünket jól átdolgozza, így a végére azért eléggé el is fáradhatunk. A bőrre is kedvezően hat, hiszen a meleg víz kitágítja a pórusokat és segíti a bőr regenerálódását.

A kezelés során lehetünk többen is, de akár egyedül is a kádban, előtte azonban minden esetben tájékozódjunk arról, hogy mi az adott hely elvárása a használattal kapcsolatban. Gondolunk itt például a viseletre. Egyes helyeken meztelenül használják a medencéket, míg máshol alap a fürdőruha viselése. A zuhanyzás viszont mindenhol kötelező, illetve erősen ajánlott a használat előtt.

Terhesen, fiatalon és idősen nem ajánlott, illetve betegség esetén ki kell kérni a kezelőorvos véleményt. Mivel a víz forró és a masszázs is erőteljesebb, ezért bizonyos sérülés esetén vagy műtét után szintén ellenjavallt a használata.

Vannak helyek, ahol több medence van, s mindegyikben más és más testrészt masszíroznak. De van olyan is, ahol egy helyen külön-külön is tudják irányítani a fúvókákat a test szinte egészére.

Az élmény tehát helytől függően eltérő lehet. Amire viszont alapvetően számíthatunk szinte mindenhol, az a meleg víz lazító hatása és az erőteljes masszírozás.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük