Nem lehet kérdés, hogy otthonról dolgozni jó dolog. Viszont a home office az ízületek szempontjából nem biztos, hogy a legegészségesebb munkavégzési módszer. A sok ülés, a klasszikus irodai munkavégzésnél is jóval kevesebb mozgás bizony hatással lehet a mozgásszervekre. Szóval nem meglepő, ha közben úgy érzed, hogy óriási nyomás nehezedik a nyakadra, vagy épp a derekad sajog. 

Ennek megelőzésére a legkézenfekvőbb módszer az, hogy legalább óránként felállunk az asztaltól és jól átmozgatjuk magunkat. A másik pedig az, hogy nem a konyhaasztalnál vagy a kanapén üldögélve dolgozunk. Hanem úgy, ahogy azt a munkahelyen is szokás: egy normális irodai székben, helyesen beállított irodai asztalnál. Persze ez sem garancia arra, hogy nem fog jelentkezni ízületi panasz vagy nyakfájdalom, de ezeknek az esélyét legalább csökkentettük valamennyire.

És, hogy hogyan jön a képbe a gyógyfürdőzés?

A gyógyfürdőben remekül kezelhetők az ülőmunka miatt kialakult panaszok. Képzeld csak el, hogy a kellemesen meleg gyógyvízben üldögélve több oldalról is vízsugár masszíroz. De nem csak a passzív feltöltődés hozhat eredményt. Egy-egy kiadós úszás is sokat segíthet.

Persze tudjuk, hogy most erre nincs lehetőség. A koronavírus-járvány miatt egyelőre nem tudunk gyógyfürdőzni. Viszont a jövőre tudunk tervezni, és kell is.

Egyrészt, amint lehet, célszerű az ízületeket gyógyvízben regenerálni, másrészt ajánlott a gyógyfürdőzést a jövőben rendszeressé tenni. Különösen akkor, ha az otthoni munkavégzés nálad is állandósulni látszik a koronavírus-járvány után is. Előzd meg a nagyobb bajt, ha otthonról dolgozol, ugyanúgy tarts szünetet, irodai asztalnál és irodai széknél dolgozz, tornázz és járj rendszeresen gyógyfürdőbe!

Akár Sárvárra, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőbe.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük