Nem vitatjuk, hogy meglehetősen vonzó gondolat a strandon, egy napernyő alatt szürcsölgetni a koktélunkat, de az is biztos, hogy egy aktív, kalandos nyaralás sem kecsegtet kevesebb jóval, sőt!

Ezt támasztja alá egy mostani kutatás is, ami megmutatta, hogy ténylegesen javíthatunk az életünk minőségén, ha olyan “kikapcsolódást” választunk, ami fizikai igénybevételt kíván tőlünk.

Egy tinédzserekből álló csoportot vitorlázni küldtek, amelynek során számos komoly szabály és fizikai igénybevétel várta a kiválasztottakat. El kellett sajátítaniuk a szükséges tulajdonságokat, hogy könnyen boldoguljanak, és hogy együtt tudjanak dolgozni. A hagyományos nyaraláson részt vett kontroll csoporthoz képest az találták, hogy az aktív csapat tagjai a nyaralás után rugalmasabban álltak a különböző problémákhoz.

Vegyük tehát csak sorra azokat a további tulajdonságokat, amikért a következő vakáción érdemesebb lesz neked is a strandpapucsot túracipőre cserélni.

Segít fittnek maradni

Az olyan nyaralás alatti extrém tevékenységek, mint a hegyi kerékpározás, a sziklamászás, a túrázás vagy a kajakozás, fejlesztheti az egészségedet, ellenállóbbá tehet bizonyos szív- és érrendszeri betegségekkel szemben.

Kevésbé leszel feszült

Ha stresszes életmódot folytatsz, a nyaralás alatt viszont aktív vagy, az nagyban segít, hogy jobban ki tudj kapcsolni, és el tudd engedni a feszültséget gerjesztő gondolataidat.

Erősíti a családi köteléket

Egy hagyományos családi nyaraláson hajlamosabbak vagyunk külön utakon járni: míg egyikünk a strandon süttetné magát, addig a másikunk a bárban koktélozna szívesebben. Viszont egy aktív nyaralás nem engedi meg a külön utakat, a család tagjai együtt vesznek részt az új kalandokban. Ezáltal szolidárisabbak leszünk egymáshoz, nyíltabb lesz köztünk a kommunikáció, a közös emlékek pedig erősítik a családtagok között lévő érzelmeket is.

Magabiztos leszel

Az aktív pihenés növeli az önbizalmadat. Kutatók bebizonyították, hogy azok, akiknek a vakációja kalandokkal teli, önállóbbak lesznek, mint azok, akik passzív pihenéssel töltik a nyaralást.

Jobban alszol

A mozgás nem csak jobban kifáraszt, hanem abban is segít, hogy az éjszakáid pihentetőbbek legyenek. Egy 2006-os tanulmány leírja, hogy azoknak, akik aktívan töltötték a nyaralásukat, hazaérve egy órával növekedett a minőségi alvással töltött idejük.

És ha mindez még nem győzött volna meg teljesen, akkor itt egy mindent elsöprő érv: akik kilépnek a komfortzónájukból a nyaralás alatt, azokra egy hosszabb és boldogabb élet vár.

S te mire vársz még? Kalandra fel!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük