A gyógyvizek összetételüknek köszönhetik a jótékony hatásukat, ami területileg eltérő lehet. Vannak olyan vizek, amelyek gyógyászati célú felhasználása főként mozgásszervi bántalmak esetén ajánlott, de számos olyan fürdő is található Magyarországon, ahol légzőszervi, gyomor,vagy fájdalomcsillapító hatású gyógyvíz tör a felszínre.

A széles felhasználási lehetőségek ellenére a legnagyobb számban a mozgásszervi bántalmakkal küzdők veszik igénybe a balneoterápiás kezeléseket. Ezért keresik olyan sokan például a Nyugat-Dunántúl azon nagymúltú fürdőit, ahol alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz tör a felszínre. Az ilyen vizek ugyanis elsősorban a mozgásszervek degeneratív, kopásos elváltozásakor, krónikus ízületi gyulladással járó betegségeknél, reumatológiai problémák kezelésére, valamint törések, balesetek, idegsebészeti és ortopéd műtétek utáni rehabilitációra alkalmasak.

Az alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvízzel rendelkező fürdők közül kiemelkedik a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő. Itt egyebek mellett a 2012-ben az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által átadott gyógyhely minősítés ad biztosítékot arra, hogy a feltörő termálvíz rendelkezik gyógyító hatással.

A fürdőben egyébként különböző gyógyászati kezeléseket vehetünk igénybe. A modern gyógyászati részlegen kiváló reumatológus orvosok és szakképzett terapeuták gondoskodnak a gyógyulásról. Sőt, a balneoterápiás kezelések mellett, fizio- és elektroterápiás kezeléseket is alkalmaznak. A szakorvosokkal való konzultáció során pedig lehetőség nyílik személyre szabott kezelések összeállítására is. De az alternatív gyógymódok iránt érdeklődőket is különböző terápiás módszerek várják.

gyogyviz Sarvar

A fürdő több egészségbiztosítási pénztár szerződött partnere, és kilenc féle, a társadalombiztosító által támogatott kezelés igénybevételére is lehetőség nyílik itt. A helyszínen a reumatológus szakorvosok is felírhatják a panaszoknak leginkább megfelelő kúrát, de saját szakorvosi beutalóval is lehet gyógykúrára jelentkezni – ebben az esetben a fürdőben előzetes bejelentkezés szükséges. Tudjon meg részleteket itt!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük