Amikor wellness-szelni megyünk, mit kívánunk a legjobban? Talán azt, hogy ne csak egyetlen szempillantásnak tűnjön az egész kikapcsolódás. Sikerüljön végre egy kicsit lelassulni és élvezni azt, ami körülvesz minket. Jól hangzik, de nem mindenkinek sikerül elérni mindezt.

Mit tegyünk, hogy mégis sikerüljön?

A Journal of Consumer Research című folyóiratban megjelentek adnak választ a kérdésre. Ebben közlik: nemrég két kutató a spanyolországi El Caminóra érkező vándorokhoz csatlakozva figyelte meg azt, miként érik el a résztvevők, hogy a túra során teljesen lelassuljon az idő.

A titok csupán annyi, hogy lassítani kell a fogyasztási szokásokon, ennek hatására aztán minden más is belassul körülöttünk.

A túrán résztvevők úgy nyilatkoztak:

„Megfigyeltük, hogy az El Camino teljesítése közben az emberek képesek voltak lassítani a fogyasztásukon, az ételtől kezdve egészen a műszaki eszközökig” – mondta az egyik résztvevő szakértő.

A kutatók a lelassulás három módját azonosították: a szervezet fizikai lelassítása azáltal, hogy a közlekedés gyorsabb formái helyett a séta kerül előtérbe, a technológia használatának lassítása azáltal, hogy kizárólag kifelé irányuló kommunikáció történik (az otthoniakkal), és a zarándokok az egymással való közvetlen beszélgetésre összpontosítanak, valamint az epizodikus lelassulás azáltal, hogy az ember mindössze egy-két tevékenységet – séta, evés – végez napközben, csökkentve a fogyasztással összefüggő döntéshozatalok számát – írja a Journal of Consumer Research nyomán a távirati iroda.

„Mindezek hatására az emberek elkezdik úgy érezni, mintha az idő lassabban telne és bőségesen rendelkezésre állna”

– mondja a szakértő, hozzátéve, hogy a jótékony hatás megéléséhez azonban mind a három tényezőnek teljesülnie kell.

„A tengerparton nyaralni és hosszú sétákat tenni, miközben az ember folyamatosan ellenőrzi az e-mailjeit, vagy három percig meditálni egy mobiltelefonos applikáció segítségével nem jelent lelassítást… Az ember ugyanis ilyenkor nem szakad el a felgyorsult világ mókuskerekéből” – fűzte hozzá a szakember.

A lassításhoz több kell!

Vagyis: ha a wellness alatt is szeretnénk belassulni, és jobban megélnénk az élményeket, törekedjünk arra, hogy a mobilokat mellőzve megfelelő mennyiségű időt szánjunk az egyes szolgáltatásokra. Illetve ne akarjunk túl sok plusz “fogyasztást” belevinni a napba.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük