Igazából mindegy, hogy a szaunázás után gyógyfürdőzünk vagy fordítva. Abban az esetben, ha a köztes időben szánunk időt arra, hogy a test visszahűljön, a sorrendnek nincs különösebb jelentősége. Vagy mégis?

Egy apró dolog azért lenne, amit érdemes számításban venni, ha a helyes sorrenden törjük a fejünket. Ez pedig az, hogy a szaunázás közben a meleg levegő kitágítja a pórusokat, így azokon keresztül később sokkal könnyebben bejutnak a szervezetbe a jótékony hatású ásványi anyagok.

Ezért szokták azt javasolni, hogy a gőzfürdőzés, a szaunázás után használjunk krémeket, pakolásokat. De ugyanez érvényes a gyógyvízre is. A kitágult pórusokon keresztül sokkal könnyebben bejutnak a szervezetbe a víz jótékony összetevői is.

Persze a bőr pórusai a vízben üldögélve is kitágulnak, de azért a szaunázás során ez intenzívebben megy végbe.

Kérdezhetnénk: A szaunázás utáni hűtés nem húzza össze a pórusokat? A válasz: Csak abban az esetben, ha a zuhanyozás utolsó fázisa nem meleg vízzel történik. Erre figyelj, és a gyógyfürdőzés is hatékonyabb lehet. Meg így kellemetlen utóizzadás sem alakul ki.

Szóval akár gyógyfürdőzünk a szaunázás után, akár másféle lazítást tervezünk, a hűtő zuhanyzás végeztével mindig meleg vízzel öblítsük le magunkat.

Ha pedig teheted, használd ki, hogy a szaunázás közben kitágulnak a pórusok. Ha gyógyvízben nem is mártózol meg, egy kis gyógynövényes krémet azért használj. Vagy kérj egy olajos masszázst! És ezt nem csak azért ajánljuk, mert ilyenkor könnyebben szívódnak fel az ásványi anyagok, hanem azért is, mert szaunázás után az izmok “melegítésével” nem kell foglalkoznia a masszőrnek. Vagyis ugyanannyi idő alatt sokkal hatékonyabb masszírozásban lehet részed. Erről itt írtunk korábban.

Fotó: Vadkert Major

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük