Jólét vagy jóllét? Az igencsak hasonló két szó bizony két eltérő fogalmat jelöl. Míg a jólét az anyagi biztonságunkat fejezi ki, addig a jóllét a test és a lélek egyensúlyára utal.

A lelki békénk és a fizikai jólétünk alapját jórészt az életünkkel való elégedettség jelzi.

Manapság az egészség, az egészséges életmód szinte már divattá vált – ami természetesen egy kedvező irány, így üdvözlendő dolog -, ezáltal számos információt találunk arról, hogy mi szükséges a jóllétünkhöz. Itt egy masszázs, ott egy fürdőzés, amott egy jógára buzdítás.

Mindannyian egészségesebben, boldogabban akarunk élni – hát ez az, amiről a wellness szól. A wellness nem csak a fürdőzést foglalja tehát magába, hiszen a wellness egy életfelfogást jelent, az egészséghez való pozitív hozzáállásunkat tükrözi.

De hogy melyek is a wellness alapjai? Nézzük csak!

  1. Gondoltad volna, hogy a megfelelő minőségű és elegendő alvás mennyi mindenre kihat egy ember életében? Az alvás a pihenés és a megújulás alapja. Az alvás mennyisége hatással van az immunrendszerünk működésére, a boldogságunkra, a szorongásunkra, de még a súlyvesztésünkre is.
    Szakemberek szerint az éjfél előtti alvás rendkívül fontos, hiszen minél korábban bújunk ágyba, annál több mélyalvási szakaszunk lesz reggelig, ami nagyban befolyásolja a másnapi kipihentségünket, a közérzetünket.
  2. A hozzáállás nagyon fontos. Ha az egészségeden és a fittségeden akarsz javítani, akkor elkötelezettnek kell lenned. Követned kell az edzéstervedet, és ragaszkodnod kell a táplálkozási szokásaidhoz. Ha nem vagy következetes, hiába minden.
  3. Az egészséges táplálkozás szinte mindennek az alapja. Semmi túlzás nincs abban, ha azt mondjuk, „Az vagy, amit megeszel”. Csökkentsük a szénhidrátot és a cukrot, fogyasszunk minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt. Ismerjük meg önmagunkat, mi a legjobb a szervezetünk számára, egyszóval legyen koncepciónk a táplálkozásunkhoz.
  4. Fitnesz vagyis edzés? Edzenünk kell. Az egészséghez vezető út fontos alapja a rendszeres testmozgás.
  5. Végezetül hozzuk egységbe a fentieket! Ne feledjük, ezek elérésének útja mindenki esetében más és más. Mások vagyunk, így mindannyiunknak mást jelent a megfelelő mozgás vagy a táplálkozás. Figyeljünk jobban magunkra, hangolódjunk rá a belsőnkre.
    Halld meg a belső hangodat és meglátod, nem várat magára sokáig a te személyes jólléted sem.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük