Ha wellness, akkor meleg víz és mozdulatlan relax. Sokan legalábbis ezt társítják a kifejezéshez. Pedig a wellness alatt a hűvösebb víz és egy kis aktivitás is hozhat eredményt. Egészen konkrétan a Kneipp-kúra. Ami a hideg és a meleg váltakozásának testre gyakorolt hatásán alapul.

Lehet, hogy láttad már, hogy a szállodák, fürdők wellness részlegén, általában a szauna világában találni egy olyan medencét, amiben a víz térdig ér, és csak körbe lehet sétálni benne. Illetve az alján kavicsok találhatók. Ez a Kneipp-medence, amiben úgy kell lépkedni, hogy a lábunk teljesen kiemelkedjen a vízből. Így a hűvös víz és a kinti kelemesen meleg levegő váltakozása stimulálni fogja az érrendszerünket. Azaz folyamatos összehúzódásra és tágulásra készteti. A medence alján lévő kavicsok pedig a talp reflexpontjaira vannak hatással. Vagyis séta közben még masszázst is kapunk… A kettő együtt pedig jelentős hatással van az immunrendszerre, beindítja a védekező rendszert és az öngyógyító folyamatokat. A víz hőmérséklete egyébként 18-20 fok, szóval nem jéghideg, de a hosszú egyhelyben állás helyett valószínűleg inkább szívesebben lépkedünk. Egy alkalommal célszerű legalább 30 percig sétálni a Kneipp-medencében. 

Ami után persze jöhet a termálvizes lazítás. Egyébként nem véletlenül találhatók ezek a medencék általában a szauna-világban. Szaunázás után ugyanis remekül alkalmazható hűtőfürdőnek is.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük