Nem mindenki van oda a forró szaunáért. Aki így vélekedik, általában el is kerüli a szálloda vagy a fürdő szauna világát. Pedig nekik is lenne alternatíva.

Ott van mindjárt az infraszauna, ami a finn szaunához képest 40 fokkal is “hűvösebb” lehet. Ezekben általában 50 fok körüli hőmérséklet uralkodik. A kezdő szaunázóknak, a forróságot nem igazán kedvelőknek ideális választás lehet. Aztán ott van még a gőzfürdő is. Ez megintcsak képes ellazítani, elűzni a hétköznapi stresszt. Igaz, itt a páratartalom 100 százalékos, de a hőmérséklet 40 fok körüli. Hasonló a hőmérséklet az aromakabinban. Néhány szállodában ilyen is van. Nagyon kellemes úgy lazítani, hogy a kabin levegőjét organikus illóolajok illata járja át. Kiválóan frissít, nyugtat egy ilyen relaxálás is. Ahogy az úgynevezett soft szauna is. Ez hasonló a finn szaunához, viszont itt sokkal alacsonyabb, mindössze 55-65 fok körüli a hőmérséklet. Ez pedig még azoknak is elviselhető, akik egyébként idegenkednek a forróságtól.

Szóval ha nem szeretnél lemondani a szaunázás kiváltotta kellemes érzésről, és kihasználnád a hő regeneráló stresszűző hatását, akkor a forró finn szauna helyett akár szoft megoldásokat is választhatsz.

Ilyeneket egyes sárvári szállodákban és a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőben is találsz. Úgyhogy érdemes akkor is ellátogatni az itten szauna világokba, ha nem kifejezetten vagy oda a magas hőmérsékletért. Alternatív megoldás ebben az esetben is kínálkozik. Tedd teljessé a wellnesst!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük