Ha relaxált állapotba szeretnénk kerülni, nem feltétlenül kell klasszikus meditációban gondolkodni, és masszázsra vagy gyógyvízben való lazításra sincs feltétlenül szükség. Elég csak kimenni a természetbe és az érzékszerveink segítségével tudatosan befogadni az ottani közeget. Ha te is szívesen töltődsz a természetben, az erdőfürdőzés neked is tetszeni fog.

Nem kell semmi extra dologra gondolni, csupán a fák között lassan sétálva nagy, mély levegőt kell venni. Közben célszerű a fákat megtapogatni, megérinteni, megölelni. Ezzel ugyanis levezetjük a bennünk lévő feszültséget. Kvázi “földeljük” magunkat. A “fürdőzés” közben maradjunk csendben, és hallgassuk az erőd hangját, a szellőt, a madarakat. Ha van patak a közelben, annak a csobogását…

Nem kell túlgondolni, csak át kell adni magunkat a megtapasztalásnak

Ami egyébként amilyen egyszerű, olyan hatékony. Japánban – ahonnan az erdőfürdőzés is ered – a tudósok bebizonyították, hogy az ilyen típusú relaxálások hatására csökken a vérnyomás, a stresszhormonok szintje, a pulzus. Az erdei levegőben lévő fitoncidok növelik a szervezet immunválaszát a vírusok és a daganatos megvetegedések ellen. Azoknál, akik erdőfürdőzésen vettek, vesznek részt, növekszik az alvásidő, fokozódik a szervezet relaxáltsága. Összességében javul az általános jóllét érzése. Ami pedig igazán lenyűgöző, hogy egy-egy erdőfürdőzés hatása akár 1-2 hétig is kitarthat.

Vagyis ha kicsit már sok a hétköznapi stressz, egy erdei relax sokat segíthet. Akár egy sárvári vezetett erdőfürdő program. Ha nem nagyon tudod, hogy melyek azok a módszerek, amikkel igazán hatékonnyá teheted az erdőfürdőzést, a legközelebbi sárvári utazásod alkalmával jelentkezz egy erdőfürdő programra, és sajátítsd el a praktikákat úgy, hogy azokat otthon bármikor alkalmazhasd.

Sárvári erdőfürdőzésre a város Tourinform Irodájában tudsz jelentkezni.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük