Az, aki Sárvárra jön wellness-szelni, a fürdőváros arborétumába mindenképpen ellátogat. Aminek természetesen nagyon örülünk. De ha már Sárváron jársz, egy másik arborétumban is célszerű tenned egy nagy sétát. Főleg, ha tavasszal jössz hozzánk.

A Jeli arborétumról van szó. Ami minden évszakban gyönyörű, de az április végétől május végéig tartó rhododendron virágzás különösen extra élményt ígér. A  2-3 méteres növényeken látható óriási lilás és sárgás virágok hihetetlenül varázslatossá teszik a környezetet (300 féle rhododendron fajta él itt). Talán ezért is hívják a Jeli arborétumot varázskertnek is…

Egy azonban biztos: tavasz végén a kert minden pontja csodálatos, szóval egy túrát még a Sárváron nyaralóknak is megér. Ami egyébként nem is egy hosszú túra. A Jeli arborétum akár még kerékpárral is megközelíthető. A távolság mindössze 25 kilométer. Ami mondjuk egy elektromos kerékpárral – amit a Tourinform irodában lehet bérelni – még a kevésbé edzettebbeknek is bevállalható.

Hogy tetszik az ötlet?

Ha így tennél, érdemes tudnod, hogy április végén és pünkösd idején hosszabbított nyitvatartással várnak az arborétumban. Egészen este hat óráig lehet gyönyörködni a nem mindennapi növény- és madárvilágban. Persze ha már itt jársz, ne csak a rhododendronokat nézd meg, hanem az arborétum más területeit is fedezd fel. Vannak itt ugyanis Kína, Japán, Amerika, a Balkán és a Kaukázus növényvilágát bemutató egységek is.

Szóval egészen rendkívüli “utazásban” lehet része annak, aki akár Sárvárról átkirándul a Kám közelében lévő varázskertbe.

Fotó: Jeli Arborétum Facebook oldal

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük