Az őszi, téli szabadtéri gyógyfürdőzés hangulatának nincs párja. A víz felett keletkező gőz varázslatos világgá alakítja a termálmedencét. Ilyenkor csend és nyugalom vesz körül minket, valahogy minden lelassul. De vajon miért érezzük ezt?

A gőznek nagyobb a relaxáló hatása, mint azt sokan gondolnánk. Egyrészt a hő az, ami lelassít. Másrészt a különféle érzékszervi hatások teszik ezt. Mivel a gőzben alig látunk pár méternél távolabb, az ingerek lecsökkennek. Ezáltal az elme is pihenő üzemmódba kapcsol. Ugyanakkor a gőz, a nedves levegő bőrrel való találkozása rendkívül kellemes érzés. Ez a simogató hatás ugyancsak segít az ellazulásban. A gőzben ráadásul valamiért azt érezzük, hogy exkluzív környezetben vagyunk. Ez pedig azt diktálja az agynak, hogy éljen meg minden pillanatot és lassítson le teljesen. Végül ott a meditációs hatás. A gőzben csend van, a csendben pedig azt érezzük, érdemes lehet egy kicsit a bensőnk felé fordulni. Ezért van az, hogy az őszi kültéri gyógyfürdőzéskor ritkábbak a beszélgetések. Még ha társaságban megyünk is fürdőzni, inkább csendben vagyunk, mintsem egymással kommunikálnánk. Végül: a gőzfürdő testileg is ellazít. A hő és a termálvíz oldja az izomfeszülést. Amit természetesen kellemes élményként élünk meg. A boldogság érzése pedig elégedettséget generál. De ne feledjük azt se, hogy a belélegzett gőz belülről is hat. A gőz hidratálja a légzőszerveket, csökkenti a görcsöket a légzőrendszerben. A könnyebb légzés pedig a felszabadultság érzését hozza el.

Úgyhogy egyáltalán nem véletlen, hogy az őszi, téli kültéri gyógyfürdőzést olyan egyedülálló élményként éljük meg. Ha nálad is időszerű egy kis kikapcs, próbáld ki a gyógyvizes relaxálást. Szerintünk nem fogsz csalódni.

Várunk Sárváron.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!