Ha nyaralásról van szó, a családok többsége a nyár második felét választja. Különösen aktuális ezért az a Daubius Hotel blogjában nemrég postolt bejegyzés, amiben az utazás előtti időszakra adnak néhány praktikus tanácsot.

Ebben leírják, hogy sokat számíthat például, ha előre tervezünk. A későn foglalók egyrészt lecsúsznak az előfoglalási kedvezményekről, másrészt nem biztos, hogy találnak olyan szobát, ami az ő igényeiknek a leginkább megfelelő.

A második tipp: már otthon nézzünk utána a helyi lehetőségeknek. Internet, útikönyv, mobil appok – ma már rengeteg lehetőség kínálkozik.

De miért olyan lényeges ez?

Mert elég bosszantó lehet az, ha később, hazatérve vesszük észre, milyen remek lehetőségeket, programokat szalasztottunk el.

Lényeges, hogy készítsünk listákat. Írjuk le, mit szeretnénk megnézni és kipróbálni a nyaralás alatt és persze vegyük sorra azt is, mit szeretnénk elvinni magunkkal az utazásra.

Fontos továbbá, hogy a nyaralás előtt ellenőrizzük a személyes okmányaink érvényességét. Kellemetlen tud lenni, ha csak a helyszínen derül ki, hogy valamelyik papírunk érvénytelen.

Ha nyár, akkor napozás

Erre is fel kell készülni. Egyrészt fényvédő krémekkel, napernyővel, ideális ruházattal. Másrészt egy kis “előnapozással”. Ahogy a blogbejegyzésben írják: érdemes előre napozni, hogy a tűző napon ne égjen le a bőrünk.

Nem árt az se, ha tudatosan készülünk a kikapcsolódásra. Tudassuk előre a kollégákkal, hogy nem leszünk elérhetők. Ha pedig már a nyaralás helyszínén vagyunk, kapcsoljuk ki a telefont és hagyjuk a netet is.

A Danubius Hotel tanácsa, hogy tartsunk “énidőt” a nyaralás alatt is. Szerintük nem szükséges, hogy napi 24 órában együtt legyünk a társunkkal. Kifejezetten jót tehet, ha elmegyünk egyedül futni vagy kérünk egy lazító masszázst.

Az utolsó tipp pedig, hogy próbáljuk ki az all inclusive ellátást. Ilyenkor minden családtag azt eheti, amit szeret és akkor, amikor csak eszébe jut, ráadásul úgy, hogy egyetlen percet sem kell az ételek beszerzésére, elkészítésére vagy a megfelelő étterem felkutatására fordítani. Az élmény utólérhetetlen!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük