Mindenki ismer maga körül legalább egy olyan személyt, akinél – csináljon bármilyen tevékenységet is -, a rádió mindig szól, vagy ott lóg a fülében a fülhallgató. Olyan valaki, aki mindenhez zenét hallgat, legyen szó házimunkáról, sportolásról, vagy egyszerűen csak munkáról. De olyan is akad, aki tudatosan használja a zenét. Mondjuk a relaxáláshoz.

A zene jótékony hatása évezredek óta ismert, gondoljunk csak a sámándobra, melynek segítségével egyfajta módosult tudatállapotba kerültek, vagy az indiánok harci táncára.

A zene legnagyobb előnye az egyetemesség, segíthet közelebb hozni egymáshoz különböző ajkú és nemzetiségű népeket is.

Arra, hogy a zene javít az életminőségünkön, arra, hogy micsoda motiváló ereje van, számos tudományos bizonyíték létezik.

A zene üteme közvetlenül befolyásolja a szívritmusunkat és a mentális állapotunkat.

Így ha kemény rockot vagy rapet hallgatunk, könnyebben megy az edzés. A lassabb zene pedig a szívritmusunkra van hatása. Az alacsony pulzusszám segít megnyugodni, ellazulni.

A zene az érzékelésünkre is kedvező hatással lehet. Ha valami unalmas dolgot csinálunk, akkor segíthet könnyebben elviselhetővé tenni azt. Ha tehát küszködsz valamilyen teendővel, csak tedd be az egyik kedvenc számod.

A zenét az orvostudomány már nagyon régóta használja. Oldja a stresszt, így a már említett szívritmus mellett kedvező hatással van az immunrendszerünkre, a légzésünkre, de az idegrendszerünkre is.

Ha a zenének ennyi pozitív hatása van, akkor miért ne használnánk ki ezt egy pihentető wellness kezelés alatt?

Jó pár relaxációs kezeléshez hozzátartozik egy-egy kellemes dallam. De ha csak pár órára megyünk a fürdőbe úszni vagy szaunázni, a pihenő részeken egy fülhallgatóval akkor is jól jöhet a lágy zene.

Számos gyógyfürdő kínálja már wellness kezelései között a sószoba szolgáltatását. Önmagában alkalmazva is rengeteg pozitív hatása van, hogy csak a legalapvetőbbeket említsük: kedvező hatása van a különböző légúti-, mozgásszervi- és bőrbetegségekre. Mindezeket a hatásokat kiegészíthetjük, illetve fokozhatjuk, ha zenével kombináljuk használatát.

Egy szó, mint száz, az biztos, hogy a zene az emberre nagyon pozitív hatással van, s ez nincs másképp egy-egy kiadós wellness hétvége alatt sem.

Így ha a közeljövőben épp pihenni indulnál, te se felejtsd el becsomagolni a fülhallgatódat. Így akár a fürdőzés utáni relax alkalmával zenét hallgatva zenét hallgatva is töltődhetsz a pihenőtérben. Tedd meg ezt Sárváron!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük