A kérdés manapság igencsak helyénvaló, tudniillik hazánkban az átlagosnál többen szenvednek valamilyen alvással kapcsolatos problémában. Ennek a tendenciának az sem kedvez, hogy az egyre rohanó életmódunknak köszönhetően a stressz mindennapjaink állandó velejárója lett. Az pedig köztudott, hogy a stressz és a pihentető alvás nem kéz a kézben járó fogalmak. 

Hogy mennyire fontos a minőségi alvás, azt jó néhány tanulmány, cikk, reklám és számos más publikáció hirdeti és igazolja, ahogyan azt is, hogyan törekedhetünk annak elérésére. Szerencsére a gyógyszerek túl számos alternatív eljárás áll a rendelkezésünkre, ha pihentető alvásról van szó.

Az egyik ilyen kiváló módszer lehet a masszázs. Megannyi pozitív hatásának egyike, hogy segít ellazulni testileg-lelkileg. Olyan is előfordulhat, vagy akár velünk is megtörtént már, hogy annyira pihentető volt egy-egy masszázs, és sikerült tőle annyira ellazulni, hogy már csak a kezelés végén ébredtünk fel. Ez is hűen tükrözi a masszázs fantasztikus voltát. Mi most mégis a hosszabb távú, alvással kapcsolatos pozitív hatásairól szeretnénk megosztani néhány hasznos gondolatot.

Tarts velünk, hogy megtudd, hogyan is segíthet a rendszeres masszázs abban, hogy neked is nyugalmasan teljenek az éjszakáid.

Nem kell messzire mennünk, elég, ha csak arra gondolunk, hogy a babamasszázst már nagyon kicsi korban alkalmazzák egyebek között azért, hogy a gyermekek alvása nyugodt legyen. A masszázs, ha nem is közvetlenül, de közvetett módon a segítségünkre lehet szükség esetén.    

Csökkenti a szorongást és a depressziót, segíti ellazulni, így javítva az alvásunk minőségén.

Legyen bármilyen munkahelyi vagy magánéleti gond, egy masszázs, és máris kiengedhetjük a szervezetünkben felgyülemlett feszültséget. Emellett csillapítja a fájdalmat és az izmaink kötöttségét is. 

Azonban a professzionális, szépségszalonokban elérhető masszázs nem biztos, hogy mindannyiunk életébe rendszeresen befér. Így jó hír, hogy az alternatív megoldások is remekül képesek azt helyettesíteni. Úgy, mint egy masszázs szék, vagy adott esetben a párunk. Ezek ráadásul költséghatékonyabb megoldások is, mintha egy drága masszázsszalonba járnák.

Már egy otthoni, rövid masszázs is sokat segíthet az alvásban, ami után ha veszel még egy kellemes fürdőt is, garantált lesz a zavartalan éjszaka.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük