Az Itthon.hu blogbejegyzései között olvashatunk egy ajánlót. Ebben egy győri egyetemi hallgató osztja meg a sárvári élményeit az olvasókkal. Mi is megnéztük, mit javasol az ide utazóknak.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának hallgatói rendszeresen publikálnak ajánló blogbejegyzéseket a nyugat-dunántúli turisztikai régió látványosságairól, programjairól. Nemrég Sárvárra került a sor, így kíváncsiak voltunk, mit látnak mások a vasi fürdővárosról és – mondjuk győri szemmel – mit ajánlanak más turistának.

Kergyó Kristóf az itthonnyugatdunantulon.hu blogbejegyzéseiben olyan úticélokról ír, amiket akár egy hétvégi kirándulás alkalmával is érdemes lehet felkeresni. Sárvárt – mint kisvárost – remek, egynapos kikapcsolódásra is alkalmas úti célként említi.

Mint, ahogy említettük győriként, Győrből érkező utazók szemszögéből írja le az élményeit. Egészen a vasútállomásra való megérkezéstől.

„Az út 1 óra 40 percet vesz igénybe, de az út során csodás erdős tájakon megyünk keresztül. Szerencsére a vasútállomás nem a város legvégén van, így 10 perc sétával a városközpontban tudunk lenni. A Hunyadi utcán végigsétálva gyönyörű régi házakat láthatunk. Ahogy beérünk a belvárosba egymás után jobbnál jobb éttermet találunk. A Batthyány utcán végig sétálva eljuthatunk a város első nevezetességéhez a Szent László templomhoz. Ezelőtt a barokk stílusú templom előtt egy csodálatosan szép tér található, ahol mindig érdemes megállni egy kis pihenőre.”

A blogbejegyzés írója néhány részletet is közöl a helyi látnivalókról

A beszámolóból természetesen nem maradhat ki a Nádasdy-vár. Kergyó Kristóf így ír róla: “Ha a templomtól jobbra nézünk már is megláthatjuk a város legfontosabb nevezetességét a Nádasdy-várat.  A vár a 17. században nyerte el a mai formáját, számos kiállításnak és rendezvénynek ad helyet. A vár körül egy csodálatos zöld park található, ahol érdemes egy sétát tenni. “

Zöld programokat ajánló sorokat is olvashatunk

“Ha a vártól délnek indulunk akár a Rákóczi utcán, akár az Alkotmány utcán eljuthatunk a sárvári Csónakázótóhoz. Ez a környék remek hely a szerelmes párok számára, ugyanis csodálatos, romantikus panoráma tárul elénk. A tavat az ösvényeken akár körbe is sétálhatjuk, vagy akár csónakot bérelve, körbe is evezhetünk. Ha valaki, csendre, nyugalomra vágyik ez számára a tökéletes hely. A csónakázó tavat elhagyva, a Rákóczi utcán továbbhaladva, elérünk a termálfürdőhöz.”

A blogbejegyzésben tehát kiváló hétvégi programként ajánlják a Vas megyei fürdővárost. Legyen szó fürdőzésről, kulturális ismereteink bővítéséről vagy zöld, kirándulós programokról, úgy tűnik, Sárvár jó választás.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük