Az senkinek sem lehet kérdés, hogy a gyógyfürdőzés segít a feszültség csökkentésében. Azon viszont már kevesen gondolkodnak el, hogy mi, illetve mik azok, amik miatt minden gondunk elillan a termálvízben való üldögélés közben. Kíváncsi vagy?

A legkézenfekvőbb a víz önmaga. Pontosabban a víz hője. A meleg hőmérsékletű víz ugyanis oldja az izmok feszültségét, az izmok ellazulásával együtt pedig a lelki feszültség is elillan. Ugyanígy hat a testre a víz hullámzása, illetve a különféle buzgárok masszírozó ereje. Az előbbi egyébként tudat alatt a magzati kort idézi fel. A vízbe merülve ugyanis az anyaméh megnyugtató közegére asszociálunk… Szóval ha egy kis floatingra támadna kedved, csak nyugodtan. A stressz oldásában biztosan segíteni fog.

Aztán ne feledjük, hogy a gyógyvíz környezetében általban különleges mikroklíma uralkodik. 

Ahogy arról korábban már írtunk, a gyógyfürdőkben az átlagnál nagyobb a levegőben lévő negatív ionok mennyisége. Ami köztudottan hatással van a stresszoldásra. Természetesen jó értelemben.

Végül: a wellness közben kénytelen mindenki lelassulni. Mivel a vízbe nem viheted magaddal a telefonodat, csak a beszélgetés marad. Vagy a saját gondolatok… Így a problémák megoldására is nagyobb az esély, vagyis a feszültség elűzése is hatékonyabb lesz.

A felsoroltak ráadásul nem külön-külön hatnak, hanem összeadódva segítenek nyugodtabbá válnai. És pluszban még fizetni sem kell értük. Ami talán szintén nem egy elhanyagolható szempont akkor, ha a kikapcsolódás, a feltöltés módjáról határozunk.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük