Talán te is megtapasztaltad már, hogy egy kis mezítlábazás után jobb volt a közérzeted, mint előtte. Ez nem véletlen, ugyanis a talpon lévő reflexpontok az egyes szerveink megfelelői. Vagyis ha mezítláb lépkedünk, gyakorlatilag azokat stimuláljuk. Így ha lábbeli nélkül sétálunk, amellett, hogy egyfajta méregtelenítést indítunk el, még az egyes szerveket is plussz aktivitásra bírjuk. Ezért olyan hatékony az, ha kavicson járkálunk, vagy mondjuk Kneipp ösvényen járunk rendszeresen. De hasonlóképpen hat a talpmasszázs is, sőt, talán az még intenzívebb módszer, hiszen a masszőr sokkal precízebben tudja nyomkodni az egyes szervekhez kapcsolódó reflexpontokat, mint ahogy a kavicsok teszik azt.

A talpmasszázs egyébként hasonló az akupresszúrához, masszírozás közben ugyanúgy elősegíti a nyirokkeringést és erősíti az immunrendszert. És ez már nem csak egy kevesek által ismert/elismert alternatív kezelés… A talpmasszázst, mint gyógyító módszert ma már tanítják a modern orvoslásban is. Főként azért, mert bizonyított tény, hogy a rendszeres kezelések képesek beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait. Másrészt a segítségével a már kialakuló stádiumban lévő betegségek jelei is láthatók. Azok a reflexpontok ugyanis, amiken elváltozás, keménység tapasztalható, valamilyen egészségügyi panaszt jelezhetnek. Vagyis már csak a megelőzés, az egészségi állapotunk felmérése miatt is érdemes legalább egy kezelésre elmenni, amikor wellnesselünk.

Egy alkalom egyébként nagyjából 40 perc hosszúságú, ami ugyan sok időnek tűnik, de legfeljebb arra elég, hogy kellemesen ellazuljunk és kiderüljön, van-e elváltozás a reflexpontoknál.

Ha a gyógyulás a cél, a nyaralás, a wellness hétvége alatt elkezdett kezeléseket otthon is folytatnunk kell. Igazi eredmény ugyanis 10-12 alkalom után várható – állítják a szakemberek.

Kipróbálnád?

Sárváron a fürdőben és a nagyobb szállodákban is kérhetsz talpmasszázst.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük