Ha most ismerkedsz a szaunázással vagy nem szereted annyira a forróságot, akkor az infraszaunát ajánljuk. Viszont, ha nem rettensz meg a 90-100 fokos levegőtől, a finn szauna a Neked való.

Mindkettőre igaz, hogy segít az immunrendszer erősítésében, így ősszel és télen is különösen ajánlott így “edzeni”. És tényleg edzésről van szó. A finn szauna esetében mindenképpen. A magas hőmérséklet hatására ugyanis a szív erősebben kezd dolgozni. Így a szaunázás bizonyos mértékű aktív mozgásnak is megfelel. A finn szaunával kapcsolatban megjegyeznénk, hogy csak rövidebb ideig ajánlott használni. A kabinban eltöltött idő ne legyen hosszabb 15 percnél. Persze ezt naponta többször is megismételhetjük. Az infraszaunában akár fél órát, 45 percet is izzadhatunk – annyit, amennyi éppen jól esik.

Az infraszaunában a levegő legfeljebb 75 fokos, ugyanakkor a páratartalom 45-50 százalék, ami a finn szauna 15 százalékához képest elég magasnak tűnik. De egyebek mellett ennek köszönhető, hogy az infraszaunában jóval intenzívebb az izzadás, ezáltal a méregtelenítés, a bőrtisztító hatása is jelentősebb.

meztelen szauna Sárvár

Amit még érdemes megjegyezni, hogy a finn szaunában a hő először a bőrünket melegíti fel, míg az infraszaunában az infrahullámok belülről melegítenek kifelé.

A hangulat tekintetében a hagyományos szaunák talán jobbak. Már, ha kedveljük a tradicionális dolgokat. A finn szaunában ugyanis kályha adja a meleget. A frissítő pára pedig a kövekre locsolt víz hatására keletkezik.

Átmenet a kettő között

Ha inkább a hagyományos szaunát választanád az infra helyett, de nem szereted a magas hőmérsékletet, válaszd a laconiumot. Ez a finn szaunához hasonló, csak itt nagyjából 50 fokos a levegő. Viszont jótékony hatása ugyanúgy van: fokozza a vérkeringést és erősíti az immunrendszert is.

Szaunáznál egy jót? Ha Sárváron jársz, válassz olyan szállodát, ahol van erre lehetőség – ezekről itt. Vagy próbáld ki a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő szaunavilágát! Erről pedig itt tudhatsz meg többet.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük