Ha téli wellnessre indulunk, rendszerint csak a fürdőzést, a szaunázást tervezzük be a programba. Pedig egy frissítő séta vagy nordic walking legalább annyira feltölthet, mint a spa élmények. Sőt, az aktívabb mozgás után talán még jobban is esik a gyógyfürdőzés. Viszont  a téli “walking” előtt egy kicsit jobban oda kell figyelni a bemelegítésre, az öltözékre, a folyadék és az étel utánpótlásra, mint jobb időjárási viszonyok esetén.

A megfázástól ne félj! Ha megfelelő az öltözék, nem lesz baj.

De milyen a megfelelő ruha?

Nem kell túlgondolni a dolgot. Egy dolog fontos: rétegesen öltözködj! A mozgáshoz pedig nem kell beöltözni. Sokan ott rontják el a téli sportolást, hogy téli kabátban, több pulóverbe öltözve kezdenek intenzív mozgásba. Emiatt idő előtt kimelegednek, és sokkal könnyebben el is fáradnak. Az szokták mondani: a legjobb a “hagymahéj” öltözet. Alulra célszerű funkcionális, az izzadságot elvezető felsőt venni, a legfelső rétegnek pedig egy nedvességálló vékonyabb kabátot – szellőzőt. A cipő lehetőleg legyen minél könnyebb. Száraz időben a futócipő a legjobb választás – akár pár fokban is. Hó esetén viszont nincs mit tenni, bakancsot kell húzni. Télies időben ne hagyjuk otthon a sapkát, de egy-két fokban akár fejpántot is húzhatunk. Ha téli “nordicozásra” indulunk, a bemelegítést semmi esetre se hanyagoljuk el. Ilyenkor ugyanis még az átlagnál is merevebbek lehetnek az ízületek. Ügyeljünk továbbá arra, hogy pótoljuk a felhasznált energiát. Télies időben sokkal gyorsabban fogynak a “raktárak”. Ugyanez érvényes a folyadékra is. Attól még, hogy nem nyári melegben sportolunk, inni kell.

Ha pedig végeztünk a sportolással, ne felejtsünk el regenerálódni sem. Lazítsunk gyógyvízben, szaunázzunk egy jót, vagy kérjünk egy masszázst. Akár a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőben.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük