Egy fejfájásnak számos oka lehet, így sok esetben nehézkes a meghatározásuk. Szerencsére a fejfájások mögött ritkábban húzódik meg komolyabb egészségügyi panasz, így az esetek többségében egy wellness-szel is kezelhető a fejfájás.

Sajnos a fejfájás egy olyan rosszullét, amit nem tekintünk betegségnek, így sok esetben csak legyintünk rá, veszünk be egy gyógyszert és igyekszünk kialudni. Pedig a helyzet az, hogy ez egy népbetegség, ami a magyarok nagy részét – úgy 1 millió főt – érinti, főként migrén formájában.

A komolyabb fejfájások házi kezelésével nem érdemes megpróbálkoznunk, ilyenkor a legjobb, ha szakértő segítségét kérjük. Ha rendszeres a rosszullét, komolyabb kivizsgálásra lehet szükség. Fontos, hogy biztosan kizárjuk a szervi elváltozásokat. Manapság már kellően fejlett az ilyen jellegű orvoslás, így a kezelés, a kontrolálás sok esetben már kivitelezhető. De ez szélsőséges eset. Az emberek többségénél azért nem ennyire vészes a helyzet, így nekik egy jó wellness is segíthet.

Az esetek többségében ugyanis stressz, izomfájdalom okozhatja a fejfájást, amit a mindennapi munkavégzésünk során “szedünk össze”. Ez többnyire egyszerűen kezelhető. A különböző alternatív kezelések, mint amilyen a masszázs is, nagyon hatásosak. A szakértő masszőr ilyenkor a hetek, hónapok alatt beállt izmokat lazítja és frissíti fel.

Az eredmény hosszabb távú, azonban időközönként nem árt megismételni a kezelést. További jótékony hatással lehet a fejfájásunkra a hidroterápia és a szauna is. Mindkét  kezelés lényege, hogy csökkentik az erekre nehezedő nyomást, valamint lazítják az izmokat.


Általánosságban elmondható, hogy a cél ezekben az esetekben az erek kitágítása, amire jó megoldás lehet a termál- és a gyógyvíz is.


Jó gondolat lehet továbbá, ha masszás és szaunázás során használunk mentás, citromos illóolajokat, amik tovább segítenek a fejfájás csökkentésében és az ellazulásban.

Ha tehát gyakran jelentkezik nálad fejfájás, a tüneti (gyógyszeres) kezelés mellett fordíts figyelmet a probléma hosszabb távú kezelésére. Ha például stressz okozza a fejfájást, ne sajnáld magadtól a wellnesst, a gyógyvizes pihenést, a szaunázást! Fontos, hogy szánj időt a megelőzésre és a regenerálódásra is. Ehhez Sárváron és az itteni fürdőben minden adott. Megnéznéd, mi vár rád a vasi fürdővárosban?

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük