Attól még, hogy téliesre fordul az idő, nem kell lemondani a szabadtéri sportolásról. A Sárvárra érkezők közül ezt sokan tudják, itt ilyenkor is nagy számban indulnak nordic walkingozni. Talán még többen is, mint nyáron… A téli friss levegő ugyanis “csodákra” képes. Arra kell csupán figyelni, hogy megfelelő legyen az öltözék.

De a megfelelő alatt most nem azt értjük, hogy melegen kell öltözni. A helyes szó inkább a réteges öltözék. Ha ugyanis jól beöltözünk, és még mozgunk is, hamar kiizzadunk. Ami méregtelenítésnek ugyan kiváló, de hűvös időben könnyen lehet belőle megfázás is. Az izzadáshoz inkább válasszuk a szaunát. Szóval zárt, meleg ruha helyett inkább a jól szellőző, réteges öltözéket ajánljuk. Az persze nem hátrány, ha vízhatlan a ruhánk, csak arra figyeljünk, hogy a testünknek legyen lehetősége kiadni a hőt. Ugyanez érvényes a cipőre is. Nem ajánlott bakancsban útnak indulni. Egy hagyományos sportcipő télen is megteszi. Azzal pedig ne törődjünk, hogy nem száz százalékosan vízhatlan a cipő. Ha mozgunk, nem fogunk megfázni. A bakancs egyébként azért rossz választás, mert nehéz és nem elég rugalmas. Hamar elfáradunk és a mozgás sem lesz túl könnyed, ami megintcsak felesleges izzadást eredményezhet. Nem beszélve arról: a bakancs sem biztos, hogy teljesen kizárja a vizet. Úgyhogy inkább maradjunk a sportcipőnél, és kezeljük le azt impregnáló anyaggal. A lábunkat pedig vízálló zoknival védjük meg a nedvességtől.

A nadrág se legyen túl vastag. A szellőzés ebben az esetben is nagyon fontos. Egy sínadrágban nem lehet nordic walkingozni. Túl meleg, és még a mozgásban is akadályozhat.

Ami pedig a kesztyűt és a sapkát illeti: ezeket azért ne hagyjuk otthon. Az aktív kézmozgás miatt sok vér áramlik a kézbe, így az nem fog fázni, ha nem húzunk kesztyűt. A sapka viszont jól jöhet. De csakis akkor, ha megfelelően szellőzik. Hiszen a mozgás közben termelt hőnek valahogy a fejünkről is távoznia kell. Ha ez nem megy végbe, teljesen kiizadunk. Ha sapkát nem is vennénk fel, a fülek védelme érdekében, a szél ellen tökéletes lehet egy fejpánt.

Szóval attól még, hogy télies az idő, nem kell feltétlenül otthon tölteni az időt. Nordic walkingozni például bátran indulhatunk. Ha megfelelő az öltözék, szuper program lesz a dinamikus tempójú séta is. Utána aztán jöhet a pezsgőfürdő meg a szauna. Legalábbis, ha Sárváron jársz, a két dolgot érdemes összekötni. Az arborétumi nordic walking után irány a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdő! Vagy valamelyik helyi szálloda – már amennyiben több napra érkezel.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük