Ha nyaralni megyünk, egyértelmű, hogy postolunk a közösségi oldalon. Egy felmérés szerint az utazók kétharmada tesz így. A legfőbb motiváció, hogy mennyien és kik nézik meg a bejegyzést.

Ugyan a kutatás szerint csak 10 százalék postol kizárólag mások reakciója miatt, de a válaszadók háromnegyede azért megnézi azt, hogy ki látta a feltöltött fotót, videót és mennyi lájkot kapott. A Szállás.hu kutatása szerint szelfit a válaszadók 7 százaléka készít, 28 százalék a családról, a gyerekekről oszt meg képeket, míg 31 százalék a panoráma képekre esküszik. A felmérés adataiból az is kiderült, hogy a megkérdezettek harmada cikinek tartja a szelfizést, de a legirritálóbb az, ha ételekről, italokról készít valaki képet.

Az önportrékat egyébként a többség valamilyen nevezetesség előtt készíti. De szívesen pózolunk étellel, itallal, ahogy valamilyen extrém helyszínen is. A férfiak több mint fele (54 százalék) inkább vicces szelfit lő, míg a nők többsége (56 százalék) a tökéletességét szeretné megmutatni.

A Szállás.hu közlése szerint a tökéletes szelfihez szinte mindenki több képet készít. A válaszadók negyede 6-12 verzióra is vállalkozik. És tízből egy valaki 20 képnél is többet „lő”, hogy biztosan legyen egy olyan, amit feltölthet a közösségi oldalra. A szelfizésben a férfiak bevállalósabbak, a nők közül többen vannak olyanok, akik kínosnak érzik az önportré készítést. Ők megvárják, amíg az illetéktelenek elvonulnak az adott helyszínről.

Van, hogy nem sülnek el jól a dolgok

Bár a szelfizők zöme képkészítés közben nem került még extrém vagy kínos helyzetbe, azért előfordulnak kirívó esetek. „Nagyjából minden 200. szelfi során történik valamilyen baleset. Többségében a telefon esik le, de volt, aki arról számolt be, hogy kis híján elütötte egy autó” – mondta a Szállás.hu szakértője.

Te mennyire vagy szelfizős típus? Ha Sárváron jársz, ezeken a helyeken mindenképpen készíts képeket!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük