Igaz, Sárvár kis város, ettől függetlenül rengeteg pontja érdemes arra, hogy egy séta közben felfedezzük. Mutatjuk a lehetőségeket.

Ha a belvárosban járnánk, egyértelmű, hogy a Nádasdy-várat és a környező parkot fel kell keresnünk. Itt a vár környékén egy közel egy kilométeres kört tehetünk meglehetősen hangulatos környezetben.

Maradva a “zöld” látnivalóknál és a belváros környékénél: “kötelező” látnivaló az arborétum is. Az ide szóló belépő elég jelképes összegbe kerül, úgyhogy érdemes itt is tenni egy sétát.

e32048e8c63ded571cad5d4a0feb83c6

Sárvár központi részénél maradva nézzük meg a Kossuth teret és a nemrég felújított Posta teret is. Ez utóbbi rengeteg városi program helyszínéül szolgál. Ha szerencsénk van, pont részt vehetünk valamelyiken. Az év nagy részében pedig az interaktív szökőkút is működik itt. A zene, a fény és a víz együttes játékát érdemes megcsodálni.

804384c6135604f7618165f8c64cf984

A város templomait is ajánlott megnézni, ha Sárváron járunk. Építészeti szempontból mindegyik megér egy látogatást.

Az evangélikus és a református egyházközösség temploma mellett a Szent Márk, a Szent László és a Szent Miklós katolikus templomot is érdemes felkeresni a séta közben. Ezekről részletek a Sárvár.hu-n.

0bcbf8d53c16c46a6bb18989ebc45d8e

Ha már Sárváron járunk, tegyünk egy sétát csónakázó tó körül. Ami egyébként nem is egy tó, hanem egy négy részből álló tórendszer. Ha nyáron érkezünk ide, még evezhetünk is egyet, télen pedig korcsolyázhatunk a tavakon.

Amennyiben még a tavak környezeténél is “zöldebb” közegre vágynánk, tegyünk egy sétát a kiránduló erdőben. Pár kilométer aktív mozgásra kiváló helyszín. Akár futóknak, nordic walkingozóknak is, de sétálva is könnyedén felfedezhető. Az erdei úton több pihenőt is találunk, így családdal is bármikor kirándulhatunk itt. A sárváriak és a vendégek körében is népszerű kiránduló helyszín ez.

Ha megéheznél…

A jó levegő és az aktív mozgás általában az étvágyat is meghozza. Amennyiben éttermet keresnél Sárváron, itt mutatunk párat. Ha pedig az elfáradt ízületeket, izmokat regenerálnád egy kis gyógyvízzel, jakuzzival vagy szaunázással, nézz el a fürdőbe! Akár négy óra után is… Ilyenkor már olcsóbb a belépő.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük