A masszázsnak számtalan fajtáját ismerjük, de ha azt mondjuk: hangmasszázs, akkor nem biztos, hogy mindenki egyből tudja, miről is van szó pontosan. A hangokkal való gyógyítás nem újkeletű dolog, az indiaiak már 5 ezer éve tudták, hogy ennek erejével képes a test és a lélek összhangba kerülni.  

Hogyan működik a hangmasszázs?

A hagyományos masszázshoz hasonlóan a gyógyulni vágyó a kezelés megkezdése előtt kényelmesen elhelyezkedik – ezúttal ruhában -,  majd a terapeuta a testének bizonyos helyeire különböző méretű hangtálakat helyez. Majd ezt követően egy kis ütő segitségével lágy hangokat hív elő belőlük. A tálak méretétől függően a hangok különböző frekvencián szólalnak meg.

Az említett tálakat tibeti tálaknak nevezik, ezek 7, de akár 12 fém övtözetéből is készülhetek.

A hangoknak a rezgései aztán áthatolnak a bőrön, a szöveteken, a csontokon, átjárva az egész szervezetet. Ezt könnyíti meg az is, hogy a szervezetünk 70 százaléka víz, és mint köztudott, a víz egy kiváló hangvezető közeg. 

Gyakorlatilag a sejtjeinket masszírozva nyugtatja meg a zaklatott lelkünket, de beindít bizonyos öngyógyító folyamatokat is amellett, hogy felerősíti az immunrendszerünk működését. 

A kezelés során könnyedén meditatív állapotba kerülhetünk. Olyannyira ellazulhatunk, hogy az sem ritka: a páciens el is alszik a kezelés során. 

A hangmasszázs nincs korhoz kötve, a csecsemőtől az idősekig bárkin alkalmazható. 

Gyerekeknél koncentrációs és  tanulási nehézségek esetén nagyon hatásos, míg az idősebbek esetén például az alvászavarok tekintetében hozhat pozitiv változást. De pozitívan hat az emésztési zavarokra, harmonizálja a légzésünket, lelki megnyugvást ad, illetve az aura és a csakra rendezés esetén is bátran alkalmazható. 

Ha te is szívesen kipróbálnád, akkor ezt már a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőben is megteheted. Gyere, és lazulj el egy hangágy vagy a tibeti tálak segítségével!  

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük