Először is, fel kell készíteni a szervezetet a téli megfázós időszakra. A második ok, hogy a szomorúbb időjárás, a kevesebb napfény miatt a lelkünk is vágyik egy kis felvidításra. A harmadik érv pedig, hogy az ünnepek előtti, év végi hajtásból adódó stresszt is le kell vezetni valahogy. De haladjunk sorjában!

Egy tél eleji wellness kiváló alkalom lehet arra, hogy egy kicsit eddzük az immunrendszert. A szaunázás például méregtelenít. Ha pedig tehermentesül a szervezet, a télen gyakoribb betegségekkel szemben is ellenállóbb lesz. De edzhetünk úszással is, és egy kis D-vitamin gyűjtéssel is erősíthetjük az immunrendszert. Ez utóbbira a fürdők télen is használható kinti medencéiben van lehetőség. Napközben érdemes egy kicsit kiülni a forró vízbe és hagyni, hogy a napfény és a szervezet tegye a dolgát.

A második ok, hogy ilyenkor egy kicsit szomorkásabb lesz a hangulatunk. Mondhatnánk: elér minket a téli depresszió. Ha úgy érezzük, hogy többet aludnánk, több szénhidrátot vinnénk be, nehezünkre esik koncentrálni, inkább magunk lennénk, kerülnénk a társasági életet és még feszültek is vagyunk, könnyen lehet: mindezekért a téli időjárás és a kevés napfény a felelős. Ezen felül kell kerekedni és élményt kell gyűjteni. Erre kiváló helyszín a wellnessfürdő. Ráadásul szaunázás közben még boldogsághormon is termelődik.

A harmadik érv: a legtöbb embert érint, hogy év végén az átlagnál nagyobb a munkahelyi hajtás. És ha ez még nem lenne elég, ott van a karácsonyi készülődéssel járó feszültség. Ezekre jobb felkészülni. Illetve idejében “elcsípni” a gondokat. Ha az adventi időszakban beiktatunk egy-egy wellnesst, a felgyülemlő stressztől időben megszabadulunk, így nem az év végi szünetben tör ki belőlünk. Hanem a karácsonyi szünet tényleg kellemes időtöltésről fog majd szólni.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük