Ilyenkor, a hosszú téli napokon már csak az emlékezetünkben él, milyen is az, amikor a napsugarak bőrünket melegítve feltöltik az egész testünket energiával.

Hiába, a tavasz így február elején még olyan nagyon elérhetetlennek tűnik, így jobban, tesszük, ha a sóvárgás helyett inkább keresünk valamilyen alternatív megoldást, mely amellett, hogy energetizál, számos egyéb jótékony hatást is eredményez.

Mi más is lehetne ez, mint az infraszauna.

Ha meghalljuk a szauna szót, elsősorban mindenkinek a hagyományos, felöntős finn szauna jut az eszébe, pedig érdemes élni az infraszauna áldásos hatásaival is.

Ez utóbbi esetében egy egészen másfajta működési elven, illetve más funkciót betöltve szaunázhatunk.

Az alábbiakban ezzel ismertetünk meg téged egy picit közelebbről.

A modern idők szaunájának is nevezik az infraszaunát, hisz ellentétben a finnel, ez valóban egy modern megoldás, ami nagyban különbözik a hagyományostól.

Míg a hagyományos szauna felforrósított köveket használ, addig az infraszauna infrasugarakkal melegít. Ezek az infrasugarak nagy előnye, hogy irányíthatóak. Testünkre irányítva, a belépés után egyből elkezdi felmelegíteni azt. A hő tehát infravörös formában érkezik el hozzánk, ahogyan a Napból is.

Ebből ered tehát a legnagyobb különbség e két szaunatípus közt: míg a finn szauna az izzasztó hatás eléréséhez a levegőt forrósítja fel, addig az infraszauna esetében az infrasugár körülbelül 5 centiméter mélyen a bőrünk alá hatolva melegíti fel a testünket. Elmondható tehát, hogy ez utóbbi esetben a testünk belülről melegszik kifelé, és nem fordítva, mint ahogyan az a finn szaunákban történik.

Ráadásul sokkal könnyebben elviselhető, mint a finn párja, hisz itt nincs párás levegő, a hőmérséklet is jóval 100 Celsius fok alatt van, átlagban 40-50 fok az infraszaunában uralkodó hőmérséklet.

Ebből kifolyólag ez lehet a tökéletes választás azoknak, akik kevésbé bírják a magas hőmérséklete, vagy például az idősek számára, akiknek már magasabb kockázattal járna a hagyományos szaunában való izzadás.

Ide hozhatunk magunkkal olvasnivalót, vagy akár lazíthatunk is, amíg a testhőmérsékletünk el nem kezd emelkedni.

További előnyei még a méregtelenítés. Az infraszauna használata során a természetes izzadás miatt több, mint kétszer annyi salakanyag tud így távozni a szervezetünkből, mint a finn szauna esetén.

Fájdalomcsillapító hatása sem elhanyagolható, ugyanis az infrasugarak behatolnak a szövetekbe, az izmokba, az ízületekbe, így segítve megszüntetni az egyszerűbb fájdalmakat, vagy csökkenteni a krónikus panaszok okozta fájdalmat.

Stresszoldásra is kiváló, hisz serkenti a keringést, endorfint szabadít fel, és több oxigént juttat az agyunkba.

Nem utolsó sorban bőrünkre is kedvezőleg hat, lágyítja, fokozza a kollagén termelését, ami rugalmasabbá is teszi azt.

Számos infrakabin fényterápiával kombinált. A fény fontosságáról, mint éltető elemről talán nem is kell sokat beszélni.

Egy kellemes zene, egy jól megválasztott illóolaj és a fények jótékony hatása: immunerősítésen túl, máris szereztünk magunknak egy meghitt, pihentető fél órát az infraszaunában.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük