Jellemzően az ingyenes szolgáltatásokat részesítjük előnyben, ha wellnesselni megyünk. De vajon tudatosan tesszük-e ezt, és tudjuk-e egyáltalán, hogy mi mindent élvezhetünk még ki díjmentesen egy fürdőben a gyógyvizes lazításon kívül.

Ilyenek – mármint ingyenesen igénybe vehetők – a medencében lévő buzgárok, a hidromasszázs elemek. Ha ezekkel tudatosan számolunk és elegendő időt töltünk a használatukkal, sokkal eredményesebb lehet a feltöltődés. Ahogy akkor is, ha a nyakzuhanyt is beiktatjuk “kúrába”. Mindezt lehetőleg úgy tegyük, hogy először lazítsuk el a nyaki izmokat a forró gyógyvízben, és csak ezután álljunk a nyakzuhany alá, ahol aztán így a mélyebben lévő feszült izmokat is el tudjuk lazítani.

Ugyanakkor a pezsgőfürdőzés lehetőségét se felejtsük! Az ilyen medencékben úgy helyezkedjünk el, hogy a fúvókák a feszült izmokra irányítsák a vizet. A távolságot, vagyis a masszírozó erőt pedig folyamatosan változtassuk! Így nem lesz később izomfájdalmunk. Fontos itt is a fokozatosság. Egyből tilos hosszú időn át erősen masszíroztatni. Időközönként tehát tartsunk pihenőt. Főleg, ha gyógyvizes a pezsgőfürdő. Ez utóbbit ugyanis egyhuzamban negyed óránál hosszabb ideig nem tanácsos használni. És naponta legfeljebb kétszer üldögéljünk benne.

A “kezelések” között pedig tartsunk elegendő szünetet. Helyezzük magunkat kényelembe mondjuk a pihenőtérben lévő nyugágyakban és csak élvezzük a teljes ellazulást segítő hangulatot.

De ne feledkezünk meg a szórakoztató elemekről sem. Engedd, hadd vigyen a víz! Próbáld ki a sodrófolyosót! Élvezd ki a csúszdázás örömét, és az izmok átmozgatásáról se feledkezz meg! Ha wellnesselni mész, azért egy fél órát ússzál is!

De lehetőleg még a gyógyfürdőzés előtt. Ja, és vegyél rész az ingyenes aqua fitnesz, aqua jogging, aqua bike programokon! A sárvári fürdőben szinte minden nap tartanak ilyen órákat. Ezekről és a jegyárakról itt tudsz tájékozódni.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük