Pihenőre, kikapcsolódásra minden embernek szüksége van. Ezzel a ténnyel nem igazán lehet vitatkozni, bár kétségtelen, hogy mindannyian mások vagyunk, máshol vannak a tűréshatáraink, de talán még sincs olyan ember, aki töltekezés nélkül mindig ugyanolyan szinten képes teljesíteni.

Vannak szerencsések, akik függetlenül az évszaktól, egy adott évben többször is eljutnak nyaralni. Viszont szerencsére lassan itt a nyár, és ilyenkor azért a legtöbbünk tud időt szakítani akár egy hosszabb pihenésre is. Persze a “kötelező” vakációs időszakokon kívül nem árt, ha tudjuk, hogy nekünk személy szerint mikor van szükségünk pihenőre.

Tarts velünk, és nézzük meg, milyen jelekből láthatod, hogy számodra is itt az idő egy pár napos szabadságért kopogtatni a főnök ajtaján.

Ha motiválatlan leszel

Figyeld, hogy a pozitív vagy semleges munkahelyi hangulatod mikor vált át negatívba. Nincs egyetlen ember sem, aki szüntelenül 100 százalékon képes teljesíteni. Még a legelkötelezettebb dolgozóknak sem egyszerű minden egyes napon ugyanolyan lelkesedéssel és célirányosan munkába menni. Persze ezzel nem azt mondjuk, hogy jel, ha éppen semmi kedved aznap kikelni az ágyból, viszont az már az lehet, ha tartósan, hosszabb időn keresztül sem bírod elviselni a munkahelyi környezetet.

Ha rosszul alszol

Figyelj a tested jelzéseire, az mindig megmutatja neked, mire van szükséged. Ha az

éjszakáid nem elég pihentetőek, és rosszul alszol, azt komolyan kell venni, hiszen hosszútávon egyetlen szervezet sem tudja ezt megfelelően tolerálni. Az alvással és annak a minőségével a testünk sok mindent jelez nekünk. Számos egészségügyi kockázatot rejt magában, valamint növeli a napi stresszt, ami szintén számtalan betegség kialakulásának a forrása lehet.

Ha ingerlékenyebb vagy a szokásosnál

A kisebb dolgok is könnyebben megtalálnak és bosszantanak? Türelmetlenebb és frusztráltabb vagy, és olyan dolgok is idegesítenek, amik általában nem szoktak? Ezek tipikus jelei annak, hogy nagyon is itt az ideje eltávolodni egy picit a hétköznapi gondoktól.

Ha a személyes kapcsolataidban nehezen találod a megfelelő hangot

Az szintén jel lehet, ha mind az otthoni, mind a munkahelyi interperszonális kapcsolataidban sorra csődöt mondasz. Ilyenkor több mint valószínű, hogy a hiba a te rendszeredben lépett fel, tehát irány egy picit elvonulni a világ elől, és nyomj egy reset gombot a rendszer újraindításáért.  

Kevésbé vagy produktív, mint korábban

Szintén tipikus jel lehet az, ha csökken a munkahelyi teljesítményed. Ilyenkor már egy néhány napos vakáció is csodákra lehet képes. Ne hagyd tehát elveszni a szabadságaidat, azok a többi közt pont az ilyen helyzetek kezelésére vannak fenntartva.

Ha úgy érzed, a munkahelyi gondok nem múlnak el mostanában

Elsősorban mindenki a saját életének a felelőse, így ha azt érzed, hogy zsákutcába kerültél, vagy ha például sehogy sem sikerül egy munkahelyi projektet megvalósítani, akkor ne habozz lefoglalni egy utazást a családoddal. Ebből te is és a munkáltatód is csak profitálni fog hosszútávon.

A fentiek jól példázzák azt, hogy a mentális egészségünk és a hosszú távú elégedettségünk szempontjából mennyire fontos az, hogy néha ki tudjuk lépni a napi mókuskerékből. Idejében ismerd fel ezeket a jeleket te is, hogy majd újult erővel, tele energiával térhess vissza a mindennapokba.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük