Attól még, hogy betöltöttük a hatvanat vagy nyugdíjba mentünk, nem hivatkozhatunk arra, hogy az öregedés miatt nem mozgunk rendszeresen. Pont, hogy ebben a korban van a legnagyobb szükség a rendszeres mozgásra.

Hiszen ha rendben az izomerő, számos betegség kialakulásának az esélye lecsökken. Ahogy a Háziaptika.com is írja a livestrong.com-ra hivatkozva: az egészséges 60 év felettieknek heti 150 perc mérsékelt intenzitású kardioedzést érdemes végezniük. Az ilyen aktivitást úgy jellemzik, hogy közben még tudunk beszélni, de énekelni már nem. Mondjuk egy intenzív nordic walking ilyen lehet. Ez a mozgásforma azért is ideális, mert ha helyesen használjuk a nordic botokat, a csípőnk is mentesül a terhelés alól. Ami végeredményben úgy teszi könnyebbé a mozgást, hogy közben edzi az izmokat. Az idézett portálon egyébként az javasolják, hogy az aktivitás fenntartása érdekében fontos kitűzni napi, illetve heti lépésszámra vonatkozó célt. Ha ez összejön, akkor a sebességen is emelhetünk.

De nem csak a séta lehet alkalmas arra, hogy fenntartsuk az idős kori aktivitást. Az úszás és a vízi aerobik is legalább ennyire jó. Mint tudjuk, a vízben végzett mozgás sokkal könnyebb. Vagyis ezzel a módszerrel azok is erősíthetik az izmokat, akiknek az ízületeik esetleg már nem bírják úgy a terhelést.

Nordic walking edzést egy sárvári wellness hétvége alatt is végezhetsz. Az arborétumban vagy a csónakázó tónál ideális a terep. Vízi aerobik programokat pedig rendszeresen tartanak a fürdőben. Ha kíváncsi vagy arra, hogy ezekre pontosan mikor kerül sor, nézd meg a fürdő fitnesz órarendjét itt! 

Viszont ha már az intenzív mozgásokat soroljuk, a kerékpározást is meg kell említenünk. Ha nincsenek egyensúlyi problémáid, ülj rendszeresen bringára is. Akár Sárváron. Itt a Tourinform irodában hagyományos és elektromos rásegítéssel működő kerékpárokat is bérelhetsz a wellness alatt.

Mindezek mellett a HáziPatika.com-on megjegyzik azt is, hogy a magas intenzitású edzésformákkal 60 éves kor fölött érdemes óvatosnak lenni, mivel azok komoly terhelést rónak a szívre.  

Vagyis itt is érvényes az általános megállapítás: ne legyen túl sok, se túl kevés a mozgás! Sportolj annyit, amennyi szükséges!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!