Lehetséges az, hogy a nyaralás után fáradtabban térünk haza, mint ahogy elindultunk otthonról? Sajnos igen. És ez egyáltalán nem ritka jelenség. Azoknál, akiknél jelentős a változás a napi rutinban, előfordul mindez.

Gondolunk itt a túl sok alvásra, illetve a mozgás hiányára, a túlzásba vitt egészségtelen étkezésre. Esetleg az egy-két alkalomnál több “éjszakázásra”. Persze tudjuk, hogy jó kicsit kiengedni a gőzt és nagyokat lustálkodni, de a nyaralásnak nem feltétlenül erről kell szólnia. Sokkal inkább a kikapcsolódásról. Ami főként új dolgok kipróbálását jelenti, mintsem a túlzásba vitt fogyasztást.

Azok, akik a nyaralás alatt is aktívak, általában kevésbé érzik azt, hogy nem pihentek eleget a vakáció során.

Mindez elsőre ellentmondásnak tűnhet, de így van. Nem attól leszünk ugyanis energiával telve, hogy naphosszat fekszünk. Sokkal inkább az élményektől, a mozgástól. Az új dolgok kipróbálásától. Attól még, hogy nyaralunk, simán lehet korán kelni, és még a reggeli előtt kocogni egy nagyot. Vagy mondjuk kerékpárra pattanni és úgy bejárni a környéket. Az étkezéseknek pedig nem az óriási adagokról kell szólniuk. Inkább együnk többször, de egészséges fogásokat. Persze olykor egy-egy lángos és egy kiadósabb szunyókálás is belefér. Csupán arra kell figyelni, hogy legyen egyensúly, és ne vigyük túlzásba a lustálkodást. Ha így teszünk és egy kicsit tudatosabbak vagyunk, biztos nem kell attól tartani, hogy a nyaralás után hazaérve fáradtabbak leszünk, mint az elindulás előtt.

Amennyiben az idén te is inkább az aktívabb kikapcsolódást választanád, Sárvár erre is számos alternatívát kínál. Az arborétumban nagyszerű sétákat lehet tenni, szuper piknikező a hely, a fák árnyékában remek dolog jógázni, de reggeli kocogáshoz is ideális. Ha pedig bringára pattannál, feltétlenül kerekezz egyet Sárvár legújabb kerékpáros útján. A Gyógyvarázs Kerékpárút a csónakázó tavak mentén, nyugalmas zöld környezetben vezet. Amennyiben így tennél és kerékpárt nem hoztál magaddal a nyaralásra, bérelni a Tourinform Irodában tudsz.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük