Pezsgőfürdőben lazítani önmagában is remek dolog. Viszont ha a klasszikus relaxálást még egy kis meditációval is kiegészítjük, szinte garantáltan elszáll minden gondunk. De hogyan meditáljunk a jakuzziban?

A vízben való relaxálás nem sokban különbözik a szárazföldi megoldásoktól. Az alapok legalábbis hasonlók. Viszont az előbbi talán valamivel egyszerűbben végezhető. A víz közege ugyanis tudat alatt is hat. A lélek ilyenkor a magzati korra asszociál, arra az időszakra, amikor a víz jelentette a biztonságot, a védelmet. Nem véletlen tehát, hogy a vízben elszállnak a gondok. Persze azt se feledjük: a kellemesen meleg víz kiváltotta “súlytalanság” a szabadságérzetet is erősíti.

Szóval a pezsgőfürdő minden alapot megteremt ahhoz, hogy a meditáció könnyebb legyen, mint a szárazföldön.

Mit tegyünk a teljes ellazulásért?

  1. Végy fel olyan pozíciót, amit akár 15 percig is tartani tudsz. Ülhetsz és fekhetsz is. A lényeg, hogy kényelmes legyen. Meg persze az, hogy tudj nagyokat lélegezni és a gerinc egyenes maradjon. A végtagokat lehetőleg ne tedd keresztbe.
  2. Csukd be a szemedet, vegyél öt nagyon mély levegőt. Lassan! A kilégzés során pedig koncentrálj az ellazulás érzésére.
  3. Miután az első mély lélegzetek megvoltak, hagyd, hogy a légzésed visszatérjen a szokásos ritmusba, és kezdd átirányítani a hangsúlyt a testedre. Mentálisan pásztázd át a tested minden részét. A fejtől lefelé haladva. Egészen addig, amíg el nem éred a lábujjaidat. Legyél alapos, a “szkennelés” során a lehető legpontosabban összpontosíts az egyes testrészekre! 
  4. Érezd magad körül a pezsgőfürdőt! A test “végigolvasását” követően koncentrálj arra, milyen érzés a pezsgőfürdőben ülni. Koncentrálj az ülésre és a lábára, valamint a víz melegére. Ez megnyugtatja és ellazítja a testet.
  5. Végül összpontosíts újra a légzésére! Miután befejezted tested átvizsgálását, fordíts újra figyelmet a légzésre. Számold meg a lélegzetvételt. A belégzés az egy, a kilágzás a kettő. Így haladj egészen tízig. Majd kezdd újra, és ismételd el legalább ötször. 

Gyakorlatilag ennyi. Nem tűnik bonyolultnak, de azért nem könnyű. A fókusz megtartását ugyanis gyakorolni kell. Persze akkor sincs gond, ha a figyelem elterelődik. Ha jön egy gondolat, nem baj. Próbáljunk visszazökkenni és folytatni a meditációt ott, ahol abbahagytuk.

Próbáld ki te is! Akár a legközelebbi sárvári kikapcsolódás alkalmával.

Kíváncsi vagy arra, hogy melyik sárvári hotelekben van lehetőséged pezsgőfürdőben lazítani? Klikk ide!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük