A vakáció közeledtével sokan különböző praktikákat vetnek be azért, hogy meggyorsítsák az indulás eljövetelét. Mégis azt kell mondanunk: teljesen mindegy, hogy a centit vágod, vagy a napokat számolod vissza. A tapasztalat azt mutatja, hogy amilyen lassan telik az idő a nyaralást megelőző időszakban, a pihenésre szánt napok annyira gyorsan szaladnak majd el.

Így hát nem árt, ha tudatosan készítjük fel magunkat arra, miként tudjuk majd a nyaralás gondtalan érzését átmenteni a hétköznapokra.

A legszomorúbb tehát a nyaralásban az, hogy egyszer biztosan véget ér. Ráadásul, ha nem figyelsz oda eléggé, hiába sütteted magadat a parton vagy síelsz le a hegyről, a hétköznapok bosszantó dolgai könnyen befészkelhetik magukat a kikapcsolódásra és feltöltődésre szánt időszakba is.

Számos tanulmány foglalkozott már azzal, hogy vajon mennyi ideig tart ki a nyaralás hatása. Az eredmény egészen meglepő: a nyaralásból visszatérve a boldogság szintünk már akár pár nap múlva vissza is állhat az azt megelőző szintre. Sok nyaralásnak tehát rövid, ám erőteljes hatása van.

Ennek ellenére a vakáció igenis hasznos és szükséges része az életünknek. Azzal sem árt tisztában lenni, hogy van némi ráhatásunk – nem is kicsi – arra, miként tudjuk maximalizálni a nyaralási boldogságunkat az azt követő időszakra.

A nyaralás igen jó befektetés a boldogság tekintetében, mivel – és ezt is számos kutatás alátámasztotta már – az élmények, a szerzett tapasztalataink sokkal több boldogságot szereznek, mint a fizikai tárgyak. Utóbbiak elkallódhatnak, tönkremehetnek, de a nyaralás emlékei, a közös élmények bennünk élnek tovább, és a későbbiekben is örömet tudnak szerezni.

Úgy tartják, hogy a nyaralás első pár napjának van a legnagyobb hatása. Ha ezek a napok boldogok, akkor az végig ki fog tartani. Így hát légy különös tekintettel arra, hogy a kezdeti napok békében és harmóniában teljenek.

A programok minősége is nagyban befolyásolja a boldog emlékeket. Legyünk hát aktívak, és tegyünk olyan dolgokat, amiket otthon még nem próbáltunk ki.

A tervezés szintén fontos része a kiegyensúlyozott nyaralásnak. Viszont ne essünk át a ló túloldalára, és ne tervezzük túl a nyaralást, ne zsúfoljuk a látnivalókat, a programokat egymás hátára, mert az könnyen egy nagy rohanássá válhat, ami szinte biztos, hogy feszültséget szül majd.  

A nyaralásnak tehát egyszerűnek és nagyszerűnek kell lennie, olyannak, amilyennek még otthon megálmodtad.

Ha a fenti néhány jótanácsot te is megfogadod, akkor szinte biztos, hogy az idei nyaralásod neked sem alakul majd másképpen.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük