Tudvalevő, hogy a szaunázás már önmagában is számtalan előnyt rejt magában, meditációval összekapcsolva pedig tovább növelhetjük ezt a hatást. A meditáció ugyanis jelentősen javíthatja a mentális és az érzelmi jólétünket, ez pedig azt jelenti, hogy boldogabbak leszünk általa.

Ha még kezdő meditáló vagy, talán meg is lepődnél, hogy milyen egyszerűen lehet a szaunában meditálni. A szauna extrém meleg hője ugyanis azonnal segít az ellazulásban, a fájó izmaid egyből jobban érzik majd magukat. A szauna olyan közeg, ahol könnyen relaxált állapotba kerülhetünk, hiszen nincs semmiféle zavaró tényező.

Ha legközelebb te is kipróbálnád, milyen lehet szaunázás közben meditálni, csak kövesd az alábbi lépéseket.

Először is készüljünk fel jó előre! Legyen megfelelő a szauna hőfoka, készíts be törölközőt és vizet, majd menj be, és helyezkedj el kényelmesen!

Hunyd be a szemed, és kezdj el mélyeket – az orrodon keresztül – lélegezni! Érezd, ahogy a forró levegő beáramlik a tüdődbe! Ekkor fokozatosan izzadni kezdesz, de továbbra is figyelj a lélegzésedre. Észre fogod venni, hogy a megfeszült izmaid szép lassan ellazulnak.

Folytasd a mély be- és kilégzést akkor is, amikor a szauna levegője már egészen forró lesz! De csak is az orrodon keresztül!

Ezen a ponton mind az elménk, mind a testünk kezd majd nagyon ellazulni. Amikor eljutsz a meditatív állapotba, a testedet az eufória és a boldogság érzése járja át. Könnyűnek érzed majd magadat, a testi fájdalmak elhalványulnak, és összességében nagyszerű érzés kerít a hatalmába.  

Persze mindeközben figyelj arra, hogy a megengedettnél ne tartózkodj több időt a szaunában, azaz hozzávetőlegesen körülbelül 15 percet. És persze hidratálj is utána megfelelően.

És hogy miért érdemes összekötni a szaunázást egy jó kis meditációval?  Mindenekelőtt azért, mert amellett, hogy a szaunázás jó hatással van a testi-lelki egészségünkre, a meditáció elősegítheti az olyan tulajdonságok fejlesztését, mint a szeretet, a türelem, a koncentráció, az empátia és a bölcsesség.

Próbáld ki, ha legközelebb szaunázol, akár Sárváron!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük