A nyári kánikulát a legtöbb nyaraló medencében hűsölve próbálja átvészelni. Ami remek megoldás, de nem az egyetlen módszer arra, hogy egy kicsit felfrissüljünk. Persze strandolni jó és a hűsítéshez is kiváló, mégis, ha szeretnénk változatossá tenni a nyaralást, mást is bátran kipróbálhatunk.

Induljunk például városnézésre, fedezzünk fel régi épületeket. Ez elsőre – a nyári kánikula és a hűsítés vonatkozásában – érdekesen hangzik, azonban ha jobban belegondolunk, nem is olyan rossz ötlet. Hiszen a több száz éves épületekben olyan klíma uralkodik, amit manapság mesterségesen is csak nehezen tudnak előállítani. Persze mindez csak olyan helyeken valósítható meg, ahol van épített örökség. Szóval a templomok, a várak felfedezése jó ötlet a kánikulában is. 

Aztán ott van az erdei séta, mint hűsítő megoldás. Köztudott, hogy a fás övezetekben jóval kellemesebb a hőmérséklet, mint az épületek között. Hát még az erdőben… Egészen konkrétan:

Egy átlagos méretű fa 20-30 kW teljesítményű hűtő hatást fejt ki, ami több, mint 10 légkondicionáló berendezés teljesítményének felel meg.

Próbáld csak ki! Ha meleged van, hagyd el a várost, kirándulj egyet valamelyik közeli erdőben. Sárvár környékén például kifejezetten ajánljuk a Farkas-erdőt. Vagy ha kicsit közelebb keresnél “zöld klímát”, a város szívében lévő arborétum is remek alternatíva lehet. 

Végül a harmadik tipp: ha nincs a közelben barlang, hűsölj sószobában. A só ugyanis képes felfrissíteni a levegőt mindamellett, hogy az egészségre is rendkívül jótékonyan hat. A sós levegő erősíti továbbá az immunrendszert, megóv a légúti betegségektől és az allergiás tünetek is kiválóan kezelhetők a segítségével. A sóbarlangokban átalában 20-22 fokos a levegő. Szóval a kinti 30-35 fok után valódi felfrissülés itt eltölteni pár percet. Hát még ha a relaxálást segítő extra szolgáltatásokat is igénybe tudunk venni. A lazítás közben a falakra vetített fényjáték szépségében elmerülve akár nyugtató madárcsiregést vagy tengerzúgást is hallgathatunk. Mindezt természetesen kényelmes nyugágyakban fekve tehetjük. Legalábbis a sárvári Danubius Hotelben ezt kínálják. 

Próbáld ki a felsoroltakat! Szerintünk mind-mind remek nyaralás alatti alternatív hűsítő program.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük