Régóta tudjuk, hogy a szaunázás valódi gyógyírt jelent számos testi és lelki problémára. Mozgásszervi bajaink esetén sincs ez másképpen: mint alternatív kezelés, bizonyítottan kiválóan alkalmas a hasonló jellegű problémák kezelésében.

Ha izomtónus problémával vagy reumás eredetű gyulladással küzdesz, akkor a szaunában a helyed. De akkor is, ha a mozgásszervi problémáid mellett erős fizikai munkát végzel. Meglátod, a szauna rendszeres használatával az izmok, illetve az izomzatot körbeölelő kötőszövetek is megerősödnek, továbbá a regenerálódásban is nagy segítségedre lesz majd.  

A szaunában uralkodó magas hő hatására az izmaink ellazulnak, a kötőszövetek rugalmasabbak és nyúlékonyabbak lesznek. Szintén a hő hatására az erek kitágulnak, a vérellátottság megnő, illetve a mozgásszervek szöveteiben is megemelkedik a hőmérséklet, ezzel pedig nagyban javulnak ezen szerveinknek a funkciói.  

De legyünk türelmesek, és ne akarjunk azonnali hatást várni, miután kilépünk az izzasztó helyiségből. Sőt, közvetlenül a szaunázás után gyakran azt is érezhetjük, hogy nemhogy jobb, de rosszabb állapotba kerültek az amúgy is fájó szerveink. Aggodalomra viszont semmi ok! Másnap már nagy eséllyel élvezhetjük majd a fenti pozitív hatásokat.  

Feljebb már említettük, hogy a kemény fizikai munkát végzők számára felüdülést hozhat a szaunázás, de azt kell mondanunk, hogy ebben a tekintetben az irodai munkát végzők sincsenek jobb pozícióban. Az egész napos ülőmunka, a monitor előtti görnyedés, de ugyanúgy a stressz is okozhat izomfeszültséget. Ilyen esetekben ugyanis az izmok állandóan ugyanabban a feszült pozícióban vannak. A fizikai munkát végzőkhöz hasonlóan tehát nem meglepő, hogy ők is gyakran panaszkodnak nyak-, hát- és gerincbántalmakra.

Számukra is különösen ajánlott és hatásos a szauna használata, hisz ez a tevékenység a fentiekben már részletezett pozitív hatásokon túl a lelket is ápolja.

A szaunázás közbeni meditációval a fáradt idegek kisimulnak, a felhalmozódott feszültség pedig észrevétlenül elillan. A közérzetünk javításával egyidejűleg pedig az izmaink is ellazulnak, ami szintén a mozgásszervi fájdalmak csökkenéséhez vezet.  

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük