Jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy a wellness szó egyet jelent a testi-lelki jóllétünkkel, s mint ilyen, pár egyszerű módszer elég ahhoz, hogy kifejtse áldásos hatásait a szervezetünkre.

Wellness alatt tehát nem csak a fürdőzést és a szaunázást értjük, hanem egy egészségesebb életmód utáni vágyat és annak elérését.

Sajnos sokszor a túlhajszolt hétköznapok miatt pont a lényegről feledkezünk meg, azaz az énidőről. Hajlamosak vagyunk alárendelni magunkat a napi rutinnak, nem törődve azzal, hogy minden csak úgy működik megfelelően, ha mi magunk rendben vagyunk mind fizikálisan, mind mentálisan.

Ha nem fordítunk erre rendszeres időt, bizony hamar kimerítjük a raktárakat, és már csak azt vesszük észre, hogy árnyékai vagyunk önmagunknak.

Ha mégis van egy kis időnk, akkor többnyire csak arra futja, hogy fekszünk a kanapén és tévét nézünk, pedig a szabadidőnket sokkal hasznosabban is eltölthetjük, ami nem mellesleg mindenféle téren fel is tölt minket.

Egy wellness foglalkozás sok előnyt kínál, legyen szó izomlazításról, stressz mentesítésről vagy relaxálásról.

Az alábbiakban hoztunk neked 6 tippet, amiknek a segítségével könnyedén egyensúlyba hozhatod önmagadat.

  1. Ha a tested fizikai állapotán javítanál, akkor a jóga tökéletes mozgásformát jelent számodra. Nem csak nyújtja az izmokat, de erősíti is azokat.
  2. Érintkezz másokkal! Az érintés az egyik kulcs eleme az ellazulásnak. Például egy wellness közbeni masszázs kezelés ellazít és megnyugtat.
  3. Figyelj az étkezésedre! Az egészség a táplálkozásunknál kezdődik. A diétának nem a megvonásról, hanem a következetes táplálkozásról kell szólnia.
  4. Hagyd el a mobil eszközöket! A digitális detox egy olyan fogalom, amire napjainkban egyre nagyobb az igény. A függőség nem csak a nikotin- vagy alkoholfüggőséget foglalja magába, hiszen ugyanilyen függőségi állapotot képes előidézni az okostelefonunk és több egyéb hasonló okos eszközünk. Legyünk hát óvatosak a használatukkal.
  5. Szükségünk van a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra is. Egy hétvégi wellness során kiemelt figyelmet fordíthatunk ennek meglétére.
  6. Végezetül kell a jutalom. Néha szükséges, hogy mindenféle alkalom nélkül megjutalmazzuk magunkat.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük