A szomszédos Ausztriában egyértelmű, hogy a pihenés idejére a család viszi magával a biciklit. Nálunk még kevésbé elterjedt szokás a kerékpáros nyaralás. Pedig ha aktívan töltjük a kikapcsolódásra szánt napokat, még több élménnyel gazdagodhatunk. Ha jól szervezzük a nyaralást, a wellnessre és egyéb aktív programokra is lehet időt szakítani. Nálunk több család sajnos csak a strandig jut el. Pedig ha kicsit jobban körbenézünk és számba vesszük a lehetőségeket, rengeteg aktív program közül választhatunk.

A kerékpáros nyaralás jó dolog, és a szervezés sem igényel túl sok időt. Például ha vonattal utazunk, könnyedén magunkkal vihetjük a bringát. Sőt egyes célpontok esetén a megtett út távolságától függetlenül egységes, 400 forintos áron váltható jegy a biciklinknek. És ez csak egy lehetőség.

Saját autóval is vihetjük a bicikliket, és még a szállító eszközt sem kell feltétlenül megvennünk. Autós kerékpártartó ugyanis bérelhető. Egy bicikli számára ez – öt napra – nagyjából 2 ezer forintba kerül. Persze ha nagy biciklisek vagyunk, vásárolhatunk is ilyen eszközt. Ez természetesen drágább, viszont bármikor használhatjuk. Arra azért figyeljünk, hogy olyat válasszunk, ami nem takarja el a rendszámot és a lámpákat, tehát sokminden függ a jármű típusától. A legtöbb szakember a tetőre szerelhető tartót javasolja.

Ha a felsorolt lehetőségek közül egyik sem szimpatikus, az adott üdülőhelyen még mindig bérelhetünk kerékpárt. Sárváron például erre szakosodott szolgáltatónál van lehetőség. Ezek a biciklik garantáltan felszereltek, viszont ha a sajáttal indulunk útnak, akkor jó, ha a túra előtt átnézzük, hogy minden a szabályoknak megfelelő-e rajta.

A Magyar Kerékpárosklub összgyűjtötte, mire kell figyelnünk. Először is legyen a kerékpáron borostyánszínű küllőprizma, legalább az első keréken (két darab). Ezt kiegészítheti vagy helyettesítheti az abroncson lévő reflexcsík. A felszerelés részét kell, hogy képezze a fehér vagy kadmiumsárga fényt adó első lámpa és a csengő. Továbbá két, egymástól független fék, piros fényt adó hátsó lámpa és egy piros színű hátsó fényvisszaverő. „Könnyebbség”, hogy az első és a hátsó lámpa is elhelyezhető a kerékpáros testén is. Még egy dolog: ha kerékpározunk és lakott területen kívül is vezet az útunk, akkor ajánlott a fényvisszaverő ruházat viselete. Mindez este, éjszaka és rossz látási viszonyok között már kötelező.

Láthatjuk, lehetőségek vannak. Csak elhatározás kérdése, hogy aktívan töltjük-e a szabadnapokat és egy „egyszerű” pihenésből lesz-e emlékezetes kerékpáros nyaralás.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük