Nem csak az ízületi és mozgásszervi problémákkal küzdőknek nyújthat segítséget egy-egy gyógyfürdőzés. A kellemesen meleg termálvíz a stressz kezelésében is rendkívül hatásos. És nem csak azért, mert ellazítja a feszültség miatt beállt izmokat… Az ellazulásban a fürdőkben uralkodó különleges mikroklímának is óriási szerepe van.  Hallottál már erről?

Bizony. Részben ez az, amitől a wellness alatt lelassulunk, átkapcsolunk pihenő üzemmódba. És ettől lesz úrrá rajtunk egyfajta nyugodtság érzés. 

Sokan nem tudják, de a gyógyfürdőkben az átlagnál nagyobb a levegőben lévő negatív ionok mennyisége. Ami köztudottan hatással van a stresszoldásra. 

De ez csak egy hatás a sok közül, ami segíti a fürdős stresszoldás. A fent már említett kellemesen meleg víz, a medencékben dolgozó masszírozó vízsugarak és a nyugodtságot sugalló hullámzás mind-mind elősegítik a feszültség oldását. 

Ha nem vagyunk azok a relaxáló típusúak, a fürdőben akkor is belassulunk.

Fürdőzés közben ugyanis kénytelenek vagyunk lelassulni, hiszen a víz a tömegénél fogva alapból nem engedi, hogy gyorsan mozogjunk. Ez a visszafogott, kényszerített – jó értelemben – aktivitáscsökkenés pedig az aznapi viselkedésünkre is hatással van. Vagyis miután kijöttünk a vízből, akkor is kicsit belassulunk.

És, ahogy arról már korábban is írtunk:

Feszültségtől mentesen, lelassulva pedig még a gondolatok is tisztábbak. Így nagy eséllyel oldunk meg magunkban olyan problémákat is, amiket hétköznapi stresszes szituációkban nem sikerül. 

Ugye, hogy te is kedvet kaptál egy kis gyógyfürdős lazításra…?

Ha ez így van, próbáld ki a sárvári fürdő gyógyvizét és jótékony mikroklímáját! Lazíts akár ősszel is a szabadtéri gyógyvizes medencékben! És ne felejts el nagy levegőket is venni. A felszálló gőz belégzése ugyanis szintén hozzájárul a lazításhoz. 

Várunk Sárváron!


Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük