A téli hónapok során, amikor a napfényes órák száma meglehetősen kevés, hajlamosabbak vagyunk mi magunk is kicsit borúsabban látni a mindennapjainkat. Az ilyenkor felhalmozott feszültséget sem tudjuk egyszerűen csak egy napfényes, madárcsicsergős séta alkalmával elengedni, a téli hónapok erre más módszert kell találnunk.

A meditáció egy nagyon jó technika lehet erre.

Ha még nem meditáltál soha, akkor itt az alkalom elkezdeni, hisz egy olyan lehetőséget hagytál ki eddig, amivel könnyedén meg tudod magad nyugtatni.

Ez esetben most ne a hagyományos, puha szőnyegen kényelmesen elhelyezkedős változatot képzeljük el, hisz a meditáció egyik nagy előnye, hogy szinte bármikor és bárhol alkalmazható, ahol képesek vagyunk meditatív állapotba hozni magunkat.

Így például miért ne fokoznánk a hatást és kötnénk össze a wellnessben töltött időt egy kis meditálással?

A forró fürdő a wellness egyik alapja. Megnyugtat és ellazít egyszerre, így a forró fürdő egy tökéletes hely lehet a meditációhoz. A meditáció tipikusan az a tevékenység, amihez nem árt a gyakorlat, így a kezdeti nehézségek ellenére minden alkalommal jobbak és jobbak lehetünk benne.

De hogyan is meditáljunk egy pezsgőfürdőben?

Először is az intim hangulat elérése céljából nagy előny, ha olyanhelyen csináljuk, ahol csak magunk vagyunk, vagy a többiek csendben vannak. Kapcsoljuk ki a fúvókákat és törekedjünk a csendre. A hőfok 32-38 Celsius fok között legyen. Kapcsolhatunk egy kellemes zenét is, lehetőleg szöveg nélkülit, hogy az ne tudja elvonni a figyelmünket.  

Ha mindez megvan, fókuszálj a testedre: keresd meg a számodra legkényelmesebb ülő pozíciót és ülj egyenesen. Most haladj végig a különböző testrészeiden és ellenőrizd őket a fejedben. Indulj a talpadtól és menj felfelé a testeden. Figyelj az izmokra, az ízületekre, csontokra. Próbáld ellazítani az összes porcikád!

Figyelj a légzésedre is! Ez talán az egyik legnehezebb része a meditációnak, pedig egyáltalán nem tűnik annak. Próbáld úgy venni a levegőt, hogy a hasad emelkedjen, majd várj két másodpercet, aztán 3-4-re vidd fel a mellkasodba, majd 5-6-ra fújd ki.

Ha sikerült beállítani a légzésed, koncentrálj az elmédre. Legyél jelen, ne kalandozz el. Persze ez sem könnyű feladat, még több év tapasztalattal sem, szóval ne keseredj el, ha kezdetben többször azon kapod magad, hogy a gondolataid ismét máshol járnak. Ilyenkor ismét kezdj el figyelni a légzésedre, az segít a jelenben tartani.

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy lehetőségünk van forró fürdőzni legalább heti rendszerességgel, s általa a meditációt is beépíteni az életünkbe, akkor bizony jócskán csökkenthetjük vele a napi stresszt.

Nem mellesleg az immunrendszerünknek is adhatunk vele egy lökést.

Kell ennél több pozitív hatás? Irány a wellness és meditálj te is!

Fotó: Danubius Hotel Sárvár

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük