Szaunázás, pezsgőfürdőzés és gyógyvizes lazítás. Ez lenne a helyes sorrend? Sokan nem is gondolnak rá, hogy melyik wellness szolgáltatást mikor célszerű igénybe venni. Pedig vannak szabályok.

Pontosabban ajánlások. Persze nem kell komplikált dolgokra gondolni, csak arra kell figyelni, hogy legyen egyfajta ciklikusság a szolgáltatások igénybevételekor. A sorrend ebből a szempontból mindegy.

Mivel a szaunázás, a pezsgőfürdőzés és a gyógyvizes fürdőzés során is a hő vált ki reakciót, csupán a hűtésről kell gondoskodnunk. Ha például szaunázás után mennénk pezsgőfürdőzni, a kettő között vegyünk egy hideg zuhanyt, és a fürdő pihenőterében várjuk meg, amíg a belső hőmérsékletünk visszaáll normális szintre. Ez nagyjából 15-20 perc alatt megtörténik. A test ennyi idő alatt lehűl. Ezután pedig jöhet az újabb kör. Ugyanezt tegyük meg a pezsgőfürdőzés és a termálvizes lazítás után is. Vagyis az alapszabály csak annyi, hogy egyik szolgáltatás után nem tanácsos egyből igénybe venni a másikat. Adni kell időt a szervezetnek az alkalmazkodásra. Ha ezt nem tesszük meg, a túlzásba vitt hőhatás miatt rosszul érezhetjük magunkat. Ez pedig az egész wellness élményét elronthatja.

Szóval csak körültekintően és ráérősen wellness-szelj! Ja, és pótold a folyadékot! Hiszen nem csak szaunázáskor, hanem pezsgőfürdőzéskor és termálvizes fürdőzés alatt is izzadunk, vesztünk folyadékot.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük