Mert ilyenkor egyfajta Kneipp-terápiával is edzük a szervezetünket. A hideg-meleg hőmérséklet váltakozása ugyanis igencsak jótékonyan hat a szervezetünkre. Egészen konkrétan: élénkíti a keringést, felfrissít, méregtelenít és még az idegrendszerünk működését is jótékonyan befolyásolja. Pont úgy, mint a szaunázás utáni hűtőfürdő.

Sebastian Kneipp szerint az emberi bőrt érő hőmérsékleti változások olyan ingereket váltanak ki a szervezetben, amik egyfajta regeneráló, gyógyító folyamatot indítanak el bennünk. Ez történik klasszikus hűtőfürdőkor, a Kneipp-taposóban való lépdeléskor és a téli kinti fürdőzéskor is. A szervezetünkre ugyanis hatással van a kinti hideg és a forró víz váltakozása. Legalábbis akkor, ha a megmártózás közben kiemelkedünk a vízből, majd újra lemerülünk – ezt ismételgessük! Így egyfajta Kneipp-terápiás folyamat megy végbe. Úgy, ahogy az imént említett Kneipp-taposóban történő lépegetéskor is. A kinti fürdőzéskor ugyanis szintén végbemegy a bőr alatti erek térfogatának változása. Vagyis végbemegy a hatás kiváltásához szükséges folyamat. Az így kiváltott érzés pedig jótékonyan az idegrendszerre. Még úgy is, hogy a hatás nem éri az egész testet. Az inger így is végigfut a szervezeten.

Szóval, ha téli wellnessre indulsz, lehetőleg válassz olyan hotelt, ahol adott a lehetőség a kinti fürdőzésre is. Ha így döntesz és Sárvárra jönnél, ezek a szállodák ideálisak lehetnek.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük