Ha téli wellness, akkor pezsgőfürdős relax. Az év végéhez közeledve egyre növekszik bennünk az igény a forró vizes feltöltődésre. És nem csak azért, mert ilyenkor már egész hűvös van odakint. Az egyre rövidebb nappalok, a kevés napfény, az év végére jellemző stresszesebb időszak mind-mind erősíti az érzést: szükség van a forró termálvíz masszírozó erejére. 

Persze nem csak a kellemes, lelket megnyugtató, testet felmelegítő érzés az, ami miatt célszerű elmerülni a vízben.

A pezsgőfürdő ugyanis számos más hatással is rendelkezik. Egyebek mellett segít kezelni az ilyenkor jellemző légúti panaszokat. A felszálló gőz belégzése jótékony hatással van a légzőszervekre. De a hő a sokaknál jellemző, a hideg időjárás miatt fokozódó ízületi fájdalom enyhítésében is kiváló. A pezsgőfürdőben ellazulnak a mozgásszerveket behálózó izmok, megszűnik a merevség, így a mozgás is szabadabbá válik.

Ugyanakkor a forró víz a keringésre is jó hatással van. A meleg nagyobb munkára készteti a szívet. Vagyis így valamelyest edzésben tartjuk azt. Ami télen, a mozgásszegény időszakban fontos dolog. És ha már mozgás… A pezsgőfürdőben úgy tudjuk átmozgatni a testet, hogy az nem lesz különösebben megterhelő. Még azoknak sem, akik esetleg valamilyen mozgásszervi panaszokkal küzdenek. A vízben a test mondhatni súlytalanná válik, így a mozgás is sokkal könnyebb. És, ahogy azt az imént hangsúlyoztuk: az aktivitásra a téli, mozgásszegény időszakban szükség van.

Hogy döntöttél? Nálad is belefér a decemberi programba egy kis pezsgőfürdős wellness? Ha így van, és a helyszínek tekintetében szóba jöhet Sárvár, várunk szeretettel. Itt mutatjuk, melyek azok a városban lévő szállodák, ahol helyben kínálkozik lehetőség a jacuzzis lazításra.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük