Mert így nem oldódik ki káros anyag a fürdőruhából? Mert így hatékonyabb lesz a felhevülés? Mert így könnyebben távoznak a méreganyagok?

Gyakorlatilag mindhárom fontos érv.

A szaunában nem igazán szokás fürdőruhában lazítani. Ha a meztelenség nekünk nem fér bele, akkor a fürdőruha helyett inkább szauna törölközőt, szaunalepedőt használjunk. De a fürdőruhát inkább mellőzd.

A fürdőruha nélküli szaunázás egyébként teljesen természetes dolog, és hozzátartozik a wellness kultúrájához. Szóval aki szaunázik, az tudja, hogy szégyenlősködni nem érdemes. Meg azt is, hogy a szaunában a fényviszonyok úgy vannak kialakítva, hogy az intimitást a lehető legjobban megőrizzék.

Amennyiben nem szívesen szaunázol teljesen meztelenül, tekerj magadra egy szauna törölközőt és csak a kabinban vedd azt le magadról. 

Próbáld meg fokozatosan hozzászoktatni magadat a meztelen szaunázáshoz. Először tekerj magadra teljesen törölközőt, aztán legközelebb csak a derekadra, harmadjára pedig próbáld meg azt elhagyni. Pontosabban tedd magad alá. A szauna etiketthez ugyanis hozzátartozik, hogy higiéniai okokból nem ülünk a csupasz padra. 

Lényeg a lényeg: ha tudod, mellőzd a fürdőruhát a szaunában! Így sokkal eredményesebben távoznak a szervezetben felgyülemlett mérgek, nem oldódnak ki káros anyagok a fürdőruhából és a hevülés is sokkal hatékonyabb lesz.

Tudjuk, nem könnyű megválni a ruhától… De fokozatosan ehhez is hozzá lehet szokni. Pár alkalom után már természetes lesz. Ha legközelebb szaunázol, tegyél egy próbát! Akár Sárváron. 

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük