Utazni kell, azonban nagyon nem mindegy, hogy hogyan. Sok minden függvénye, hogy ki, mennyi időre szakad ki a munka világából, és bújik el egy időre a világ elől. 

Részben az anyagiaktól függ, részben pedig egyéni preferencia kérdése is, ki mennyi idő után tudja elengedni a napi gondokat. Valaki, ahogy beteszi maga mögött az ajtót, máris egy új dimenzióba kerül, míg mások csak egy hét után tudnak igazán kikapcsolni.

De mégis mi lehet az optimális hossza a nyaralásnak?

A hosszú, akár néhány hetes nyaralás a túlzott hétvégi alváshoz hasonlítható. Ha hétköznap nem alszunk eleget, hétvégén próbáljuk bepótolni az elmaradást, ami egészségügyi szempontból nem túl előnyös. Sokkal jobb, ha naponta megfelelő mennyiségű időt alszunk, azaz körülbelül 8 órát.

Ugyanez igaz a nyaralásra is. Sokkal pihentetőbb, ha az év során egyetlen hosszú nyaralás helyett több rövidebb vakációra megyünk – mondjuk ilyenkor, ősszel.

Ha egy adott évben egy kéthetes nyaralásra mész csak, marad még 50 hét, amikor nem utazol sehova. Viszont, ha minden évszakban elmész pár napra, sokkal könnyebben átvészeled a nehezebb időszakokat is. Ráadásul ez motivációnak sem utolsó, hiszen így mindig van mit várni az év során.

A Life of Life folyóiratban jelent meg, hogy a nyaralással kapcsolatos boldogságérzet növekedése már az utazás előtt 8 héttel felerősödik. Mindemellett a közelgő utazás tudata 12 százalékkal tesz termelékenyebbé minket akár a munkánkban is.

A rövid utazás alatt ráadásul nem is aggódunk annyira, mint egy hosszabb nyaralás során. Ilyenkor ugyanis a munkát is könnyebben pótoljuk, illetve a telefont is bátrabban kapcsoljuk ki akár az egész vakáció ideje alatt is. Ezáltal sokkal jobban megéljük az élményeket, mintha egy hosszabb nyaralásra mennénk.

Nem mellesleg a rövid vakáció szervezése kevesebb stresszel jár, mint a több hetes utaké.

Rajta hát, ha nem utaztál az elmúlt két-három hónap során, akkor épp itt az ideje lefoglalni mondjuk egy wellness hétvégét valamelyik hazai szállodában. Mondjuk nálunk, Sárváron. Remek szezonális akciókat itt találsz. 

fotó: Mirage Hotel – Sárvár

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük