Arról már sokszor írtunk nektek, hogy miért érdemes szaunázni. Azt viszont eddig még nem részleteztük, hogy mikor nem tanácsos szaunában töltődni a wellness alatt. Különböző betegségek, egészségügyi panaszok esetén ugyanis többet árthat a hő, mint amennyit használ. Hogy melyek ezek?

A légúti betegségek például ilyenek. A szauna ugyan az enyhébb meghűlés, nátha esetén segíthet, viszont vírusos megbetegedés esetén nincs mit tenni, kerülni kell a wellness ezen módját. Ahogy akkor is, ha súlyosabb légzési panaszaink vannak. De láz esetén is inkább otthon kúráljuk magunkat.

Tanácsos továbbá mellőzni a szaunázást szívbetegség és magas vérnyomás esetén is. Bár a szív edzésében segítségünkre lehet egy-egy “jó izzadás”. Tehát megelőzésre tökéletes, viszont ha már kialakult a vérnyomásprobléma, jobb óvatosnak lenni. Visszértágulat, szívritmuszavar… ezek is olyan panaszok, amik esetén nem ajánlott a szaunázás. Mivel a forróság erősen terheli a szívet, a vérkeringést, ezért jobb az óvatosság. Legalábbis a szaunázás előtt tanácsos orvos véleményét is kikérni.

Tegyük ugyanezt gyulladásos panaszok esetén is. Hiszen a forróság tovább fokozhatja a tüneteket. Ez a belső szerveket és az ízületi gyulladásokat is érinti. A heveny gyulladási fázisban mindenképpen kerülendő a szauna.

Akkor is hagyjuk ki a szaunázást, ha infarktuson vagy agyvérzésen estünk át. A szakértők szerint legalább fél, egy évig érdemes kerülni a wellness ezen módját. 

Végül: akkor se szaunázzunk, ha nyílt sebünk van. Vágás, szúrás, zúzódás, horzsolás… Igazából mindegy, hogy milyen a sérülés, a sebgyógyulást lassíthatja a szauna hője. 

Plusz – de talán ezt nem is kell mondani – fertőző betegség esetén is kerüljük a nyilvános szaunákat. Ahogy természetesen a wellness más szolgáltatásait is.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük